Kategória:
FőételekHarcsafilé vegyes zöldséggel
Hozzávalók:
-
4 nagy szelet harcsafilé,
-
4 gerezd fokhagyma,
-
só,
-
olaj a sütéshez
-
vegyes zöldségek,
-
5 dkg vaj,
-
só,
-
bors
Elkészítés: A vegyes zöldségeket vajon kevés sóval és borssal egy lefedett serpenyőben puhára pároljuk és melegen tartjuk. A halszeleteket besózzuk és kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. A kisütött harcsafiléket tányérokra tesszük és zúzott fokhagymával bekenjük, melléjük rendezzük a brokkolikat és azonnal fogyasztjuk.
Miért együnk halat?
Halban kevés a koleszterin, de bővelkedik ásványi anyagokban, magas az emberi szervezet számára fontos foszfor, vas, kálium és kálcium, valamint az A, D, B2 és B6-vitamin-tartalma is. A halhús jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát.