Kategória:
Saláta lekvár savanyúság befőttBébispenótos quinoa
Hozzávalók:
-
15 dkg quinoa
-
10 dkg bébi spenót
-
1db gránátalma
-
piros retek
-
fokhagyma
-
bors
-
olívaolaj
Elkészítés:
Quinoát szitába téve, folyó víz alatt leöblítjük, 1/3-ad rész quinoa-t felteszünk 2/3 rész vízzel kb 20 percig főzni, ha kész ízesíthetjük kedvünk szerint zöld fűszerekkel. A bébispenótot fokhagymával, borssal ízesítve pici olajon megpároljuk, majd quinoához hozzákeverjük a felszeletelt piros retekkel együtt. Díszítésképpen gránátalmával megszórjuk.
Miért együnk quinoát?
Az egyik legtöbb ásványi anyagot (magnéziumot, kalciumot, vasat, káliumot, illetve foszfort és cinket ) és tápanyagot tartalmazó legtáplálóbb gabona, nem hiába fogyasztották az inkák.Lassan lebomló szénhidrátforrás, sok rosttal. Fogyókúrázók, cukorbetegek, terhesség ideje alatt, székrekedéssel küzdők, idősek számára is javasolható.