Kategória:
Saláta lekvár savanyúság befőttAvokádó saláta
Hozzávalók:
-
avokádó
-
tofu
-
jégsaláta
-
bio majonéz
-
citrom leve
-
olívaolaj
-
tiszta só
-
díszítéshez szeletelt vagy darált pirított mandula
Elkészítés:
Jégsalátát mossuk meg, tépkedjük darabokra, béleljünk ki egy kis tálat vele. Avokádót pucoljuk meg, vékony szeletekre vágjuk helyezzük a salátára, citrommal locsoljuk meg. Tofut felszeleteljük és az avokádó közé tesszük, majonézzel ízesítjük, tiszta sóval megszórjuk Keverjünk össze ½ citrom levét , olívaolajjal, csipet sóval esetleg xilitet lehet még belekeverni, majd öntsük rá a kibélelt tálra az öntetet, szórjuk meg mandulával.
Miért együnk avokádót és tofut?
Az avokádó saláta nagyon egészséges, vitaminokban gazdag előétel, tökéletes akár diétázók számára és emellett még finom is! Tofu vagy babtúró értékes fehérje tartalma, kiváló forrása a vasnak, kalciumnak, mangánnak, szelénnek, foszfornak, magnézium-, réz-, cink- és a B1-vitaminnak.