Kategória:
Nyári receptekTöltött paradicsom
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb paradicsom
- 30 dkg sovány darált hús
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2 szál újhagyma
- mozzarella sajt
- kevés olívaolaj
- só, bors, rozmaring, bazsalikom
Elkészítés:
Olívaolajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát és újhagymát de nem mind, hagyjunk a díszítéshez is. A paradicsomokat megmossuk kettévágjuk és kiskanállal kikaparjuk a húsát, ezt is a hagymához adjuk, majd a darált húst, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk és puhára pároljuk. Tűzálló tálban elhelyezzük az elkészített paradicsomokat, és mindegyikbe belekanalazunk a töltelékből. Mozzarellát reszelünk a töltelék tetejére, egyenletesen osszuk el, hogy mindegyik paradicsomra jusson. Majd süssük a paradicsomokat 180 fokon kb. 10 percig. Melegen és hidegen is kiváló kis fogás.