Kategória:
FőételekFűszeres-gombás töltött padlizsán
-
Hozzávalók:
-
2 padlizsán
-
1 fej vöröshagyma kockára vágva
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 paprika kockára vágva
-
1 paradicsom kockára vágva
-
5-6 db gomba szintén felkockázva
-
kevés tejszín
-
1 egész tojás
-
só
-
bors
-
római kömény
-
koriander
-
curry
-
reszelt sajt
Elkészítés: A padlizsánokat alaposan megtisztítjuk. Hosszába kettévágjuk. Vigyázzunk nehogy megsértsük a héját, kikaparjuk a belsejét, majd összevágjuk. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd a fokhagymát, összevágott padlizsánt és a zöldségeket. Jól átpirítjuk és fűszerezzük. 10 perc főzés után beleöntünk kevés tejszínt, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az elhabart tojást is. Az összeállított keveréket a padlizsánokba töltjük, tepsibe sorakoztatjuk őket, és kevés vizet öntünk alá. Hasonló méretű tepsivel letakarva, előmelegített sütőben 20 percig pároljuk, majd levesszük róla a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.