Kategória:
Nyári receptekCukkini tekercs kecskesajttal töltve
Hozzávalók
Elkészítés: Cukkinit fél centis csíkokra hosszában szeleteljük fel. Olajjal megkenjük mindkét oldalát, majd sózzuk borsozzuk pár percig sütjük oldalanként. Kecskesajtot össze keverjük sóval, borssal, olajjal, fűszerekkel, feldarabolt koktél paradicsommal. Grillezett cukkini szeletekre rákenjük a sajt masszát összetekerjük, fogpiszkálóval átszúrjuk. Tekercseket tepsiben állítva felsorakoztatjuk, sajttal megszórjuk a tetejét és 10-15 percre berakjuk a sütőbe.
Miért együnk cukkinit?
Mert nincs benne koleszterin. Rostokban, ásványi anyagokban gazdag, magas a foszfor, nátrium, magnézium, kalcium, kálium, vas, cink, réz és mangán tartalma, bővelkedik B1, B2, B3, B5, B6, E és C-vitaminban. A cukkini segít a keringési betegségek megelőzésében és hatékonyan küzd az érelmeszesedés ellen.