Recept képe

Kategória:

Saláta lekvár savanyúság befőtt

Eper befőzése


Sziruphoz: 25 dkg cukor 1 liter vízhez

 

Befőzési idő: 20 perc, 80 Celsius fokon

A befőzéshez a legjobb a se nem érett, se nem éretlen, nagy szemű, közép-piros színű eper. Csavarja ki a szárukat és mossa meg őket. Szárítsa meg asz epreket egy szűrőben. Mivel az eper magas oxálsavtartalmú gyümölcs, érdemes blansírozni mielőtt az üvegekbe tesszük, így könnyebben emészthetőbb lesz. Merítsük az epreket egy szűrőbe téve fél perce forrásban lévő vízbe, majd öblítsük le langyos vízzel őket. A blansírozástól az eper íze, és színe sem fog megváltozni.

Az epreket tegye befőttes üvegekbe, és öntse fel annyi vízzel (cukorsziruppal), amennyi ellepi a szemeket. Zárja le az üvegeket légmentesen és a megadott hőmérsékletre és időre tegye őket a befőző gépbe!

 

 

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa!

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Petefészek ciszta
2024-04-21 12:49:46

Petefészek ciszta
2024-04-21 08:59:55

Vetélés
2024-04-20 23:05:53

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat