Kategória:
Tavaszi receptekZöldségrudacskák mártogatós
Hozzávalók:
-
sárgarépa
-
uborka
-
kaliforniai paprika
- mártogató a pohár aljára
Gyakorlatilag bármit lehet tálalni csak hasábokra kell vágni a friss zöldségeket. Egyszerű színes terülj-terülj asztalkámat szeretnénk, akkor használjunk nyers zöldségeket amit grillpartinál is tálalhatunk . Sajtok, grillezett húsok, halak mellé is tökéletes.
Padlizsános mártogató:
-
1db padlizsán
-
1fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1tk mustár
-
kb 4ek olívaolaj
-
tiszta só, bors ízlés szerint
Elkészítés: A padlizsánt megtisztítjuk, félbe vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és tiszta sóval megsózzuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük megsütjük kb. 40-50 perc. Felaprítjuk a vöröshagymát és fokhagymát kis olajon megpirítjuk.
Amikor a padlizsán megsült, kivesszük a sütőből, kikanalazzuk a húsát, összekeverjük a hagymákkal, és botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a mustárt, 1 tk olívaolajat, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Avokádó mártogató:
-
2db érett avokádó
-
1fej lila hagyma
-
2db paradicsom
-
1lime leve
-
1 ek koriander
-
tiszta só, bors ízlés szerint
Elkészítés: A tisztított meghámozott paradicsomot, vágjuk kockákra. Hagymát aprítsuk fel. Hámozzuk meg az avokádót, és kockázzuk fel mielőtt megbarnulna lime levével locsoljuk meg. Keverjük össze a paradicsomot, hagymát és az avokádót, szórjuk meg az őrölt korianderrel. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.