Kategória:
Nyári receptekSült zöldségek tofuval
Hozzávalók:
-
1db cukkini
- 1db padlizsán
- 1db brokkoli
-
2db paradicsom
- 1db pritamin paprika
-
4 gerezd fokhagyma
-
1csomag petrezselyem
-
10dkg tofu
-
szerecsendió
-
gyömbér
-
tiszta só
-
olívaolaj
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk és közel azonos nagyságú kockákra vágjuk. Tepsit kikenünk olívaolajjal, fokhagymát összekeverjük a fűszerekkel és a zöldségekkel, majd beleöntjük a tepsibe. 200 fokon 15 percig sütjük majd hozzáadjuk a tofut és készre sütjük. Végén petrezselyemmel szezámmaggal megszórjuk. Köretként vagy főételként is tálalhatjuk.
Miért egyél padlizsánt?
Kalória tartalma nagyon alacsony, víz és rost tartalma magas, ezért segíti az emésztést, székrekedést megakadályozza. A padlizsán csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek valamint a stroke kialakulásának esélyét. Vérképző, vizelethajtó, bélgyulladást gátló. A padlizsán C-vitaminban, folsavban, niacinban, pantoténsavban gazdag, jelentős kálium-, foszfor-, magnézium-, kalciumforrás.