Kategória:
Tavaszi receptekRakott spárga
Hozzávalók:
-
50 dkg spárga
-
10 dkg rizs
-
30 dkg darált hús
-
1 fej vöröshagyma
-
1 db tojás
-
5 dkg vaj
-
fűszerpaprika
-
2 dl növényi tejföl
-
kecskesajt
-
olívaolaj
-
tiszta só
-
bors
Elkészítés: A spárgát és a rizst feltesszük külön külön sós vízben főni, ha kész leszűrjük. Olívaolajon lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a darált húst tovább pirítjuk, sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük, ha kész hozzáadjuk a főtt rizst. A spárgát felszeleteljük, óvatosan összekeverjük a húsos rizzsel, hozzáadjuk a növényi tejfölt, ismét összekeverjük, és olívaolajjal kikent tepsibe öntjük. A tetejére ráreszeljük a kecskesajtot és aranysárgára sütjük.
Miért együnk spárgát?
A spárga serkenti az emésztési folyamatokat, mivel nagyon enyhe hashajtó hatása is van. Olyan élelmi rostok találhatók meg benne, amelyek igazán jót tesznek a bélflóránkkal. Ezt a növényt használják rákellenes zöldségként is rosttartalma, valamint magas A-B- és C- vitamintartalma miatt is.