Recept képe

Kategória:

Tavaszi receptek

Rakott spárga


 

Hozzávalók:

  • 50 dkg spárga

  • 10 dkg rizs

  • 30 dkg darált hús

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 db tojás

  • 5 dkg vaj

  • fűszerpaprika

  • 2 dl növényi tejföl

  • kecskesajt

  • olívaolaj

  • tiszta só

  • bors

Elkészítés: A spárgát és a rizst feltesszük külön külön sós vízben főni, ha kész leszűrjük. Olívaolajon lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a darált húst tovább pirítjuk, sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük, ha kész hozzáadjuk a főtt rizst. A spárgát felszeleteljük, óvatosan összekeverjük a húsos rizzsel, hozzáadjuk a növényi tejfölt, ismét összekeverjük, és olívaolajjal kikent tepsibe öntjük. A tetejére ráreszeljük a kecskesajtot és aranysárgára sütjük.

Miért együnk spárgát?

A spárga serkenti az emésztési folyamatokat, mivel nagyon enyhe hashajtó hatása is van. Olyan élelmi rostok találhatók meg benne, amelyek igazán jót tesznek a bélflóránkkal. Ezt a növényt használják rákellenes zöldségként is rosttartalma, valamint magas A-B- és C- vitamintartalma miatt is.

 

 

 

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa!

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Petefészek ciszta
2024-04-21 12:49:46

Petefészek ciszta
2024-04-21 08:59:55

Vetélés
2024-04-20 23:05:53

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat