Kategória:
LevesekGombakrémleves
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy edényben üvegesre pároljuk olajon a felkockázott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, picit megpirítjuk. Amikor már barnul akkor hozzáadjuk a fokhagymát és még pár percig tovább pirítjuk. Hozzáöntjük a vizet és felforraljuk, keverjük hozzá a zöldhagymát, sót, borsot, petrezselymet és az ecetet. Botmixerrel krémes állagúra pépesítsük. Hagyjunk benne egészben maradt gomba szeleteket.
Miért együnk gombát?
Amerikai kutatók a fehér csiperke, antioxidáns tevékenységét vizsgálták, és megállapították, hogy a fehér csiperkének erősebb az antioxidáns hatása, mint a paradicsomnak, zöldpaprikának, töknek, cukkininek, sárgarépának vagy a zöldbabnak. Az antioxidánsok elhárítják a szabad gyököknek nevezett veszélyes oxigénmolekulák okozta károsodást, így igen fontosak a szervezet egészséges működése szempontjából. A szabad gyökök olyan súlyos betegségek kialakulásában játszhatnak szerepet, mint a szívbetegségek, a rák vagy az Alzheimer-kór.