Kategória:
LevesekEperkrémleves
Hozzávalók:
-
kb. 60dkg eper
-
400 ml kókusztej
-
ízlés szerint eritrit
-
5dkg kókuszreszelék
-
1 teáskanál őrölt vanília
Elkészítés: pucoljuk meg és mossuk meg az epret. Daraboljuk fel a szemeket, majd egy közepes edénybe kezdjük melegíteni eritrittel.Az eper lassan levet fog ereszteni, de azért vigyázzunk ne égjen oda. Ha felforrt akkor hagyjuk kihűlni.
Botmixerrel összezúzzuk, adjuk hozzá a kókusztejet és ízesítsük vaníliával. A kókuszreszeléket pici kókuszzsíron pirítsuk meg, majd keverjük a turmixhoz. Hidegen tálaljuk.
Miért együnk epret?
Azon kívül, hogy tele van A- vitaminnal, C-vitaminnal és B-vitaminnal, az eper a legújabb kutatások szerint az ibolyántúli sugárzással szemben is védelmet nyújt. Egy 2011-es tanulmány szerint rendszeres eper- fogyasztással két és fél évvel késleltethetjük a kognitív hanyatlás első jeleinek megjelenését.