Kategória:
LevesekBrokkoli krémleves
Hozzávalók:
-
1db brokkoli
-
1db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
-
kb 2 dl kókusztejszín,
-
tiszta só,
-
fehér bors,
-
reszelt szerecsendió
Elkészítés: A megtisztított, feldarabolt brokkolit – annyi vízben, amennyi ellepi – puhára főzzük. Feldarabolt hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk. Desztillált vízzel felengedjük míg ellepi és főzzük, ízesítjük tiszta sóval, borssal, fokhagymával. Ha kész botmixerrel pépesítjük és kókusztejszínnel sűrítjük. Pirított zsemlekockával, tökmaggal tálalható.
Miért együnk brokkolit?
Kutatások bizonyítják, hogy a brokkoli hatásos lehet a rák megelőzésében. A zöldségben olyan anyag található, ami segít a beindítani a daganatos sejteket pusztító természetes folyamatokat. A brokkoliban kalcium, kálium, magnézium, vas foszfor található, ráadásul nagyon könnyen emészthető, kalóriatartalma alacsony. (100g/25 kcal)