Kategória:
SzendvicsekLazacpástétomos szendvics salátával
Hozzávalók:
-
füstölt lazac
-
3 evőkanál szójajoghurt
-
citrom
-
zöld saláta
-
kígyóuborka
-
paradicsom
-
sárgarépa
-
búzacsíra
-
friss petrezselyem
-
olajbogyó
-
mandula
-
lenmagolaj
-
mustár
-
teljes kiőrlésű kenyér
-
Só, bors
Elkészítés: A lazacot törd össze villával, vagy aprítógéppel. Keverd mellé a szójajoghurtot, egy kis citromlevet, sót, borsot.
Aprítsd fel a zöldségeket a salátához. A répát reszeld bele, az olajbogyókat egészben is hagyhatod. Az öntethez keverj össze 2 evőkanál lenmagolajat, egy evőkanál mustárral, és az apróra vágott petrezselyemmel. A saláta tetejére pirított mandulát szórjál.
Pirítsd meg a kenyeret, és már kenheted is rá a lazacpástétomot. Ez az uzsonna nem csak szépítő hatású, de nagyon egészséges is.
Milyen hatóanyagok táplálják hajad?
A búzacsírában és a teljes kiőrlésű gabonában B1-, B5-, B6-vitaminok, A mandulában cink, a lenmagolajban és a lazacban sok Omega3 zsírsav, a sárgarépában béta-karotin, a citromban és a petrezselyemben C-vitamin, a lilahagymában szelén, az olajbogyóban pedig E-vitamin található, amelyek mind létfontosságú tápanyagok a hajad számára.