Kategória:
Saláta lekvár savanyúság befőttSzépség saláta
Hozzávalók:
-
3-4 db sárgarépa
-
2 db kígyóuborka
-
1 db lilahagyma
-
2-3 evőkanál búzacsíra
-
Zöldsaláta levelek
Uborkás Öntet:
-
1 kígyóuborka
-
1 marék hántolt mandula
-
fél citrom leve
-
2 ek. lenmagolaj
-
friss petrezselyem
Elkészítés: Reszeld le az uborkákat, répákat. Kockázd fel a lilahagymát és keverd bele a búzacsírát egy kis sóval. Keverd össze a salátát és tálald saláta leveleken.
Az öntethez a meghámozott uborkát és mandulát aprítógépben keverd össze, tegyél bele 2 evőkanál lenmagolajat, ízesítsd sóval, friss petrezselyemmel és kész is. Tele van vitaminnal! Jó étvágyat!
Milyen szépítő vitaminokat tartalmaz a saláta?
Uborka: B1-vitamin,
Mandula: cink
Petrezselyem: C-vitamin, kalcium
Búzacsíra, lilahagyma: szelén
Lenmagolaj: többszörösen telítetlen zsírsavak, Omega3, F-vitamin, D-vitamin
Sárgarépa: lutein, A-vitamin