Kategória:
DesszertekÁfonyás reform palacsintatorta
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg búzaliszt
2 db tojás (ha lehet bio, vagy falusi)
3-4 dl Zab-/rizs-/szójatej
2-3 dl víz
1 dl olíva olaj
Kis só
Stevia, vagy méz
Töltelékhez:
1 bögre áfonya
1 dl almalé
2-3 ek. méz
1 ek. citromlé
Elkészítés: A palacsintatésztához, keverd össze a lisztet, sót, mézet, tojásokat, olajat egy tálban, és fokozatosan adagold hozzá a tejet és a vizet. Az állaga a szokásos palacsintatészta-sűrűségű legyen, se túl híg, se túl sűrű.
A töltelékhez pár percig főzd meg az áfonyát egy lábosban az almalével, majd ízesítsd mézzel, citromlével. (Ha krémesebb tölteléket szeretnél, egy bögre zabtejszínhez keverj 2 evőkanál keményítőt és keverd az áfonyaszószba.)
A töltelékből kenj jó vastagon a palacsintára és rétegezd őket egymásra rakva. Pár szem áfonyával még díszítheted a torta tetejét is!
Miért együnk áfonyát?
A szervezet számára rengeteg hasznos tápanyagot, flavonoidokat, A-, B-, C-, E-vitaminokat, kalciumot, magnéziumot, foszfort, káliumot, mangánt, cinket és vasat is tartalmaz.