Kategória:
Tavaszi receptekMedvehagymás tócsni
Hozzávalók:
-
2 db burgonya
-
1 db sárgarépa
-
kb. 12-13 levél medvehagyma
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
1 tojás
-
fél zsemle beáztatva
-
1 marék kockára vágott gomba
-
petrezselyem
-
zsemlemorzsa
-
só
-
bors
-
őrölt szerecsendió
-
gyömbér
Elkészítés: Egy tálba a tesszük a finomra reszelt (sajtreszelőn) burgonyát és sárgarépát, a medvehagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A fél zsemlét kinyomkodjuk, és a többi hozzávalókkal összekeverjük, annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól összeálljon. Forró zsiradékba kanállal kis gombócokat szaggatunk, kicsit elnyomkodjuk, hogy lepény formája legyen. Hamar sül, vigyázni kell vele, nehogy megégjen. Ha kisült, lecsepegtetjük és tálaljuk. Főzelékek, saláták mellé kitűnő étel.