Kategória:
KöretekFűszeres édesburgonya, sárgarépával
- Hozzávalók:
-
4 db édesburgonya,
-
4 db sárgarépa,
-
pár darab kis fej vöröshagyma
-
1 fej fokhagyma,
-
1 dl fehérbor,
-
tiszta só,
-
bors,
-
kakukkfű,
-
2 ek olívaolaj,
Elkészítés: Az édesburgonyákat meghámozzuk, és nem túl vastag hasábokra vágjuk. Alaposan bedörzsöljük tiszta sóval, borssal, kakukkfűvel, kevés olajjal, és tepsibe rendezzük. Közéjük szórjuk a meghámozott, felcsíkozott és ugyanígy befűszerezett sárgarépákat, valamint a félbevágott kisfej vöröshagymákat. A fokhagymát gerezdjeire szedjük, és a tepsibe szórjuk.Az egészet meglocsoljuk a fehérborral, lefedjük, és 180 fokos sütőben, puhára pároljuk, majd 10 percig pirítjuk.