Lucerna-cékla helyett mi ajánlott 0-s vércsoportúnak lúgosításra?
Tisztelt Doktor Úr!
0-s vércsoportú vagyok és lúgosítani szeretnék. Mit ajánl a lucerna-cékla tabletta helyett?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Szénàsi Barbara
Válasz
Kedves Barbara!
A lucerna nem jó a 0-ás vércsoportúaknak, ezért semmivel se társítsa, ha lúgosítani akar, mert agglutinál, még akkor is ha egy ételkombináció negyedik, vagy ötödik összetevője. Az agglutináció keringésromboló hatású a mikro-keringésben, azaz főleg a hajszáleres keringésben!!!!! Minden zöldség, ami jó a 0-ásoknak, mint például a brokkoli, a cékla, a cikória, az édesburgonya a sütőtök, a főzőtök, a cukkini, a fejes saláta, a fokhagyma a lila hagyma a vörös hagyma, a fehér hagyma a fehérrépa, a petrezselyem, a zeller, a karalábé, a kelkáposzta, a sárgarépa, a gyermekláncfű, a gyömbér, a káposzta félék, különösen a kelkáposzta, a porcsinfű, a mángold, a paprika, a paszternák, a petrezselyem, a padlizsán, répafélék és leveleik (pl. cukorrépa, takarmányrépa), a torma, a retek, a sóska, a spenót. A zöldségek csak akkor lúgosítanak, ha 40 Celsius foknál magasabb hőmérséklet nem éri őket az elkészítés során, mert ha már sütjük, főzzük őket, akkor már savasítanak, akkor is ha egyébként a vércsoport számára fogyaszthatóak. Tehát salátának, vagy zöldséglének készítve jók, de nem lehet ecetet használni a savanyításukra,, hanem csak l-aszkorbinsavat, vagy citrom és lime leveket. A gyümölcsök közül csak a 0-ások által is fogyasztható citrusfélék lúgosítanak (citrom, lime, grapefruit). A gabonák közül csak a köles lúgosít, de a köles egy csodaszer, mert ha agyon sütjük főzzük, akkor is lúgosít! Nagyon finomak a különféle köles tészták, de jó köretnek, levesbetétnek, kásának, gabonatejnek stb, mert minden esetben lúgosít. Még a kölesliszttel készített sütemények is lúgosítanak.
A hüvelyesek közül a zöldborsó és a zöldbab ugyan nem lúgosítanak, de semlegesek és ezeket lehet fogyasztani, ugyanúgy, mint a gabonák közül még a hajdina, a zab és a rizs és ezeknek a lisztjei és tésztái, de ha nagyon lúgosítani szeretne, akkor azt csak kölessel tegye.
Csak tiszta vizet használjon, mert a csak a desztilláltvíz (ezt használja az orvostudomány az infúzióknál is) és a reverz ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz, amely nincs vissza ásványi anyagozva és még UV szűrővel is sterilizálva van, vizek lúgosítanak (www.tisztaviz-uzlethaz.hu).
A tiszta sóval való sózás is lúgosít (www.tisztaso.hu).
Tabletták közül csak a zöldségtabletták (chlorella, c-vitamin, erenfix day és erenfix night, b-complex vitamin, magnézium B6, D3 vitamin, szerves cink, szerves vas, szerves szelén, Q10, L-karnitin, fokhagyma tabletták, fekete fokhagyma, stb).
Az olajos magvak közül nyersen fogyasztva a diófélék, a tökmag, a szezámmag, a kendermag, a lenmag, szőlőmag, a feketeköménymag, és ezek hidegen sajtolt olajai lúgosítanak. A fűszerek közül a petrezselyem, a zeller, a kapor, a babérlevél, a kurkuma, a gyömbér, a fahéj a szegfűszeg, a feketekömény, a majoranna, a paprika és az erős paprika, lúgosítanak.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Üdvözlettel: László