0 vércsoport burgonya
0 vércsoportról azt írta a múltkor, hogy csak héjával fogyaszthatja a krumplit. Eddig úgy tudtam, hogy nyár elejétől decemberig fogyasztható az újkrumpli, aminek én mindig leszedem a héját úgy készítem el. Rosszul csináltam? Még most decemberben is van újkrumpli mert nekem lejött a héja. A krumpli diéta egyébként is nagyon hasznos hasi panaszokkal küzdőknek.
Válasz
Kedves Marika!
Nem tudom, hogy decemberben honnan veszi az újburgonyát, mert az újburgonya is addig jó a 0-ás és az A-s vércsoportúaknak, ha vízben ujjal való dörzsöléssel lejön a héja. Az ilyen burgonyát így újburgonyaként kiszedve a földből és megmosva el lehet tárolni a fagyasztóban és azt bármikor, télen, nyáron elő lehet venni és elfogyasztani, megfelelő ételtársítással (gabonákkal nem társítható a burgonya!). Ha már nem jön le kézzel való dörzsöléssel a héja, akkor már van benne olyan lektin, amely a 0-ás és az A-s vércsoportúaknak sclerózis multiplex betegséget okoz, és gyengíti az idegi, agyi folyamatokat is. Sok 0-ás és A-s depressziós vércsoportúakkal találkoztam a 30 éves gyógyítói tevékenységem során. Érett, azaz öreg krumpliként csak akkor fogyaszthatja ez a két vércsoport, ha az elkészítés során tartósan 250 Celsius fok éri, mert ezen hőfok felett az idegeknek izmoknak ártó lektinek átalakulnak a két vércsoport számára semleges lektinekké. A héjában, sütőben meg lehet sütni így és ebből a krumpliból bármit (püré, főzelék, leves, stb) készíthető az év egész során.
Persze úgy uis lehet újkrumplit "gyártani, hogy az év során többször is levetjük a burgonyát és ha az növekedésnek indul és újkrumpli keletkezik a bokorban a földben, akkor tényleg van egészen a fagyokig újkrumpli hozzájutási lehetőség.
Remélem tudtam segíteni és megértette, hogy van különbség a héj leszedés között, ha kézzel dörzsöléssel szedjük le a, vagy hámozással, mert már dörzsöléssel nem jön le a héja.
Üdvözlettel: László