olaj a szájban béke a májban?


enzimek

Nem rég hallottam a következőket és ledöbbentem. Elgondolkodtatott a dolog hiszen teljesen logikus: testünk nem termel cellulázt. A növényi olajokat és a rostokat nem tudjuk emészteni és ezek a vékonybél belső falára rátapadnak. Legjobb libazsírral főzni- sütni. Ezért tisztelettel megkérem hogy írja le miért az ellenkezőjét állítja, mikor nem rendelkezünk az ezeket bontó enzimekkel? Értem én hogy vércsoport szerinti meg bio stb de mégis?

Üdvözlettel:

Koharszki Julianna


Válasz


 

„Olaj a szájban béke a májban?”


enzimek



Nem rég hallottam a következőket és ledöbbentem. Elgondolkodtatott a dolog hiszen teljesen logikus: testünk nem termel cellulázt. A növényi olajokat és a rostokat nem tudjuk emészteni és ezek a vékonybél belső falára rátapadnak. Legjobb libazsírral főzni- sütni. Ezért tisztelettel megkérem hogy írja le miért az ellenkezőjét állítja, mikor nem rendelkezünk az ezeket bontó enzimekkel? Értem én hogy vércsoport szerinti meg bio stb de mégis?

Üdvözlettel:

Koharszki Julianna

 

 

Kedves Julianna!

Először is: Az ember nem húsevő bélrendszerrel és nem húsevő emésztőrendszerrel rendelkezik!

Másodszor: A bélbaktériumok, ha állati fehérjékkel, állati zsírokkal találkoznak a belekben, akkor a feldolgozás során toxinokat is termelnek, míg növényi fehérjék és növényi zsírok esetében nem! Ezek a toxinok, amikor már az egyre gyengülő az immunrendszer, s nem tud megküzdeni velük, akkor mérgezést okoznak a bélfalon átdiffundálva a prosztatába, méhbe, petefészekekbe, hólyagba, de legfőképpen a belekbe!!

A nyers ételek a jók, mert természetes enzimekben gazdagok! A főtt ételek savas állapotot okoznak, mert már nincs bennük enzim, mivel a hő tönkre tette azokat, meg hiányzik belőlük az enzim mellett a táplálék felszívódásához szükséges oxigén. Amikor ezek miatt a táplálék nem emésztődik meg tökéletesen a szervezetben, akkor salakanyagként kering a vérben és ezzel növeli a test savasságát.

A találmányom a szuperoxigénezett vizet előállító palack és patron (www.oxigroup.hu) magas oxigénszintet biztosít a májban és a vérben és mintegíy 60 %-al megnöveli a máj méregtelenítő,  és táplálék feldolgozó képességét. Erről Dr. Deák Sándor könyvet is írt: Lúgosítás oxigénnel, igyunk oxigént címmel. Kapható szintén a www.oxigroup.hu-tól. Ott bővebben és részletesebben le van írva ez a folyamat!

Az élet minden formája oxigént igényel, s ezt mindenki tudja, de azt már kevesen tudják, hogy az elfogyasztott étel elvonhatja, elvonja ezt az életet adó elemet. Minden vízi- és szárazföldi növény vizet és széndioxidot vesz fel, a felesleges oxigént pedig kibocsájtja. A növényi eredetű táplálékok klorofill tartalmának molekuláris szerkezetében oxigén keletkezik. A klorofill majdnem teljesen megegyezik a vérben található hemoglobinnal, amely az oxigént szállítja az emberi vérben. Ezt az oxigént csak élő (nyers , hőkezeletlen, vagy  40 Clesius foknál jobban fel nem  melegített) ételek képesek megadni a szerveztünknek!

Szervezetünkben többféle enzimek is vannak. Fontosak az anyagcsere enzimek, amelyek a testünket működtetik. Ugyanilyen fontosak az emésztőenzimek, amelyek a táplálékainkat emésztik. Vannak még  táplálékenzimek, amelyek a nyers ételekben találhatók, s ezek kezdik meg az ételek megemésztését.

Ma már sok ezer enzimet ismer a táplálkozás tudomány (nem csak a cellulázt!), és még több ezer reakciót sikerült már azonosítani, amelyekben ismeretlen enzimek játszanak szerepet, melyekről biztosan nem hallott még a Kedves Kérdező sem, ezért ragadt le a celluláznál. Ugyanis több száz anyagcsere enzimre van szükség a szervezet optimális működéséhez, hogy ne legyen beteg, vagy, hogy leküzdje a betegségeket.

Az emésztőenzimek fő feladata a fehérje, a szénhidrát és a zsírok, olajok megemésztése. A fehérjéket a proteázok, a szénhidrátokat az amilázok, a zsírokat, olajokat meg a lipázok emésztik..

A táplálékenzimek segítik az emésztést, hogy ne kelljen mindent a  a test-emésztőenzimeknek végezni. Ha bőséges a táplálékenzim ellátása a szervezetnek, akkor az enzimpotenciálnak kevesebb emésztőenzimet kell előállítania (ennek örül a hasnyálmirigy), és több ereje marad az anyagcsere enzimek százainak megtermelésére. Sokan azért fáradtak, mert nincs elég anyagcsere enzimjük a szervek, s így a májnak is a működtetésére. Ha a vércsoportunknak megfelelő olajokat fogyasztunk, azok nagymértékben javítják a máj működését és ezért mondjuk, hogy: „Béke a májban!”. Ez pedig azért van, mert a főtt ételekben semmilyen enzim sincs! Ezért jó a hidegen sajtol olaj, de már a finomított olajok nem túl jók, mert azok egy része már nem hidegen sajtolt, ezért nem jók az állati zsírok sem, mert azokat is hőkezeléssel nyerik ki az állatok zsírsejtjeiből. A margarin is hőkezelt, meg még hidrogénezett is. A vaj nem hőkezelt, s jó is lehet, de csak a 0-és és a B-s vércsoportúaknak. A főzött vaj, a ghí már hőkezelt, ami már fogyasztható az A-s ás AB-s vércsoportúaknak, de azoknak a máját is megterheli, mert a májnak a ghí megemésztéséhez szükséges anyagcsere enzimeket kell előállítania, átalakítania.

A hőkezelt ételek fogyasztásánál, a szervezet arra kényszerül, hogy több enzimet termeljen. Ettől megnagyobbodnak az emésztőszervek, legfőképpen a hasnyálmirigy. Bár a szervezet csak kevés emésztőenzimet termel ehhez a folyamathoz,  de ebből az eznimpotenciáljából többet használ fel, mint a több száz  anyagcsere enzim előállításához. Pedig sajnos az anyagcsere enzimek tevékenysége a testnek az egyetlen gyógyító mechanizmusa. Ezért eredményes a gyógyÍtásban a nyers zöldséglevek fogyasztását előírő Breuss-kúra is.

Amennyiben az elfogyasztott ételekben nincsenek enzimek, amelyek az előemésztést elvégeznék, a hasnyálmirigynek kell gondoskodnia, hogy több emésztőenzimet tudjon előállítania az emésztéshez. A hasnyálmirigy a test minden részéből szerez enzimeket, de az anyagcsere enzimek átalakítás emésztőenzimekké plusz terhet ró a hasnyálmirigyre, ami ennek következtében megduzzad, megnő. Ennek eredményeképpen a szerveinknek kevesebb anyacsere enzimmel kell megelégedniük.

Az egész mirigyrendszert az agyalapi mirigy vezérli, s mint a test vezér-mirigyének, amely kontrollálja és koordinálja a többi endokrin mirigyet. Az agyalapi mirigynek a méretéhez képest nagy hatalma van a többi mirigy, s így az emésztőmirigyek felett is. A mobiltelefonálás sugárzásai gyengítik az agyalapi mirigyet, s ezáltal nem fognak megfelelően működni az emésztőenzimeket, anyagcsere enzimeket, táplálékenzimeket előállító szervek és sejtek sem! A mobiltelefonálás  (okos telefon is ide tartozik!) elterjedésével ugrásszerűen megnövekedett a daganatos megbetegedések száma, amely arányos a digitális sugárzást kibocsátó készülékek (mobil, wifi, dect, bloototh, stb) számának növekedésével.

Magyarországon van, a Földön, a lakosság arányához mérten a legtöbb bél daganatos megbetegedés, ami arányos az egy főre eső húsfogyasztással. Az Önhöz hasonlóan gondolkodók és az orvosok átlag életkora 58 év! A magyar átlag húsevő emberek átlag életkora 70 év. Az izraelita vallásúak, akik nem esznek sertéshúst és a más húsokat meg kóser módon dolgozzák fel étkezés céljából, desztilláltvizet isznak 4000 éve, és ilyen vízzel készítik italaikat és ételeiket, valamint 99%-os NaCl tartalmú, rabbi pecséttel ellátott tiszta sót fogyasztanak és abból nem is keveset, s ezáltal az átlag életkoruk 90 év!

De van egy olyan magyar népcsoport , akiknek az átlag életkora, még az izraelita vallásúkénál is jobb! Ők az adventista vallású keresztények, akik nemzedékről nemzedékre nem fogyasztanak húst, tehát egy ma élő adventista gyermek szülei, nagyszülei, dédszülei, de még az ükszülei sem fogyasztottak húst, s ezért éltek, élnek olyan hosszú ideig. Nos, Ők velem együtt,  nagyon sok növényi olajat fogyasztanak, finomított és hidegen sajtolt formában, csak én már ezeket a vércsoportomnak megfelelően fogyasztom és  ezzel a módszerrel is gyógyítok 100 %-os sikerrel, azoknál, akik ezt meg is tartják. Az eredmények igazolják ennek a táplálkozásnak a helyességét, holott a dietetikusoknak egészen mást  tanítanak, alsó-, középső- és felső fokokon egyaránt! Erről személyesen is meggyőződtem, mert részt vettem november 21-én, a klinikai táplálásról szóló kongresszusukon, s a személyes beszélgetéseken igazat adtak nekem, de elmondták, hogy nekik mindent úgy kell csinálni, ahogy azt számukra tanították és az adott betegségnél előírták. Ezen előírások és tanítások a gyógyszeripar, gyógyszerfogyasztás érdekeinek megfelelően vannak tanítva, előírva és a gyakorlatban alkalmazva.

Erős fizikummal rendelkezem ma  is, s ezt igazolja az is, hogy a 2017-ben a 10 magyar bajnoki címem mellé  3 világbajnoki aranyat is szereztem, különböző nehéz súlyok dobásaival. A korosztályomban (70-75 éveseké), a 25,4 kg-os történelmi nehézsúly-vetésben pedig harmadik vagyok a világranglistán, holott 30 éve vegetáriánus étrenden, 20 éve pedig vércsoport szerinti vegetáriánus étrenden élek, s napi, minimum 12 evőkanál hidegen sajtolt olajat fogyasztok turmixokban és kiszedett ételekre (tészta, leves, főzelék, saláta, rizs, kása, stb)  pirítósra téve. A vércsoportom szerint ezek között van szőlőmag olaj, kendermag olaj, szója olaj, máriatövismag olaj, szezámmag olaj, tökmag olaj, lenmag olaj, dióbél olaj, mandula olaj, feketekömény olaj, paprikamag olaj, petrezselyem mag olaj, kapormag olaj, rizscsíra olaj, oliva olaj, stb.  Sütni-főzni,  rizs és szőlőmag olajokkal sütünk főzünk, mert ezeknek és az oliva olajoknak magas a hőtűrő képessége (200 Celsius fok felett!), és a sütési hőmérsékleten sem keletkeznek rákkeltő, karcinogén anyagok, ráadásul ezen három olaj, mindegyik vércsoport számára jó!

38 évesen, amikor a fiatalkori immunrendszerem kezdett gyengülni, áttanulmányoztam a különböző táplálkozási irányzatokat és az adventisták hosszú és egészséges élete győzött meg arról, hogy vegetáriánusként kell élnem életem végéig. Azért jutok egyre előrébb a sportban, mert nagyon sok hazai és külföldi  húsevő, állati zsírfogyasztó ellenfelem, akik korábban legyőztek, már nem élnek, vagy olyan betegek, hogy nemhogy kalapácsot, nehéz-kalapácsot, és diszkoszt nem dobálnak, hanem még párnát sem a húsevéstől  és állati zsíroktól tönkre ment izületeik miatt!

Nem tapadnak tehát a bélfalaimra a növényi zsírok és olajok, mert különben már 200 kg felett lenne a súlyom, vagy már régen nem élnék. Az igaz, hogy 36 éve (1981 óta) minden reggel étkezés előtt fél órával beveszek két db, a vékony- és vastagbél hasznos bélbaktériumait tartalmazó probiotikumokat és az ezeket tápláló, nekik élelemül szolgáló prebiotikumokat (zömmel inulin), s csak ezek naponta 70 %-osan erősítik az immunrendszeremet és segítik feldolgozni a belekben lévő tápanyagokat, legyen azok olajok, fehérjék, keményítők, vagy szénhidrátok. A vérzsír értékem 0,4 mmol/L, a HDL értékem 2,1, az össz-koleszterin értékem 4,8, az LDL koleszterin értékem  2,5, s a VLDL koleszterin értékem 0,2 mmol/L. Az ereim, a keringésem, de a máj értékeim (GOT 20, GPT 8, GGT 14 U/L, stb) is kíválóak, jobbak, mint 25 éves koromban!!!

Tudja, engem a mérési és a gyógyulási eredmények győznek meg, s nem az, hogy hogyan bontódik le bennem a zsíradék, meg mennyi bennem a celluláz. Nem hinni kell, hanem mérni! A mérési eredmények nálam és a betegeimnél, s náluk meg a gyógyulási eredményeim is engem igazolnak. Ön meg gondolkozzon el ezeken is, meg a vércsoport szerinti vegetáriánus táplálkozáson, mert azzal is 100 %-osak a gyógyulási eredményeim, legyen szó rákról, cukorbetegségról, SMS-ről, Chron-betegségről  vagy Bechterew kórról.

A libazsír csak a 0-s vércsoportúaknak fogyasztható, (én is 0-ás vagyok!), a többieknek árt (agglutinációt idéz elő!), de ha sütnek is benne, akkor már a 0-ásoknak is árt, mert a sütési hőmérsékleten ( 180 fok Celsius), már rákkeltő, karcinogének keletkeznek a magas hőtől!

Örüljön annak, hogy még fel tudja dolgozni az emésztő- és immunrendszere a libazsírt. Valószínű, hogy 0-s a vércsoportja, de ha nem szed folyamatosan elegendő hasznos bélbaktériumokat és tápanyagaikat (ma a legjobb termék a piacon a ProbFlora és a Probio Balance), akkor előbb-utóbb Ön is megbetegszik. Esetleg már most is lehetnek egészségügyi problémái, mert nem veszi figyelembe a Természet törvényeit, amelyek örök törvények, amelyek nem csak a cellulázzal, hanem az egész emberi testtel és a szervezet  globális működésével kapcsolatban, bioenergetikai, biokémiai,  biofizikai, biológiai egyensúlyban működnek, ha betartják ezeket a törvényeket. Ha pedig nem tartják be, akkor jönnek a betegségek, amelyet a korunk orvoslása helyi kezelésekkel igyekszik kezelni, s nem, vagy alig veszik figyelembe a globális hatásokat és annak törvényszerűségeket.

Remélem tudtam segíteni!

Tisztelettel:

 

’Dr.Weixl-Várhegyi László életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta természetgyógyász

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa!

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Petefészek ciszta
2024-04-21 12:49:46

Petefészek ciszta
2024-04-21 08:59:55

Vetélés
2024-04-20 23:05:53

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat