Főzőtanfolyamot is tart?


főzőtanfolyam

Kedves Természetdoktor úr! A könyve hátuljában olvastam, hogy ön főzőtanfolyamokat is tart. Én szeretném ha nekem is tartana ugyanis én egyáltalán nem tudok főzni, nemhogy vegán, gluténmentes stb ételeket készíteni. Szeretném ha írna valamit erről hogy ezt milyen keretek között tartja, mennyibe kerül ez egyáltalán? Valamint tartott már ilyen tanfolyamot eddig egyáltalán?

Üdvözlettel: Andi

 


Válasz


 

Kedves Andi!

Igen tartok életmódtáborokat és főzőtanfolyamokat is. Volt már több életmódtáborom is, itt a Dunakanyarban, különböző helyszíneken, ahol tanítottam a vércsoport szerinti táplálkozást és az ehhez tartozó ételek, italok elkészítését. A táborok egyhetesek voltak és lesznek újabbak is szervezve, de csak 2018 nyarán. Már szállodák is kértek, hogy náluk tartsak életmód táborokat, de ezeknél a várható költségek az átlagnál magasabbak

Tartottam már olyan főzőtanfolyamokat is, ahol mások szervezték meg a helységet és a szükséges alapanyagok beszerzését. A beszerzéssel kapcsolatban előzetes egyeztetéseim voltak a szervezőkkel, akik jól előkészítették az egész rendezvényt.

Az életmódtáborokban és főzőtanfolyamokon 15-20 fő volt a részvevők száma.

Tervezem azt, hogy kisebb ( 4-5 fős) csoportoknak a nemrég megvásárolt ingatlanomban tartok majd előadással egybekötött főző-tanfolyamokat, de erre 2018 nyaránál előbb nem fog sor kerülni, mivel meg kell teremteni a szükséges feltételeket, mert így olcsóbban tudom megszervezni, mivel nem kell fizetni sok pénzt a táborok és főzőtanfolyamok helybiztosításáért.

 

Ha Önnek van olyan lehetősége, hogy bérbe vesz egy iskolai tankonyhát, ahol minden szükséges feltétel biztosított, akkor  Ön lesz a fő-szervező, én pedig az előadó leszek, aki bemutatja, hogy hogyan kell elkészíteni az egészséges ételeket, melyeket el is lehet ott helyben fogyasztani. Ezek csak egynaposak és nem kell szállással sem bajlódni. A költségeken meg megosztozunk, mint ahogy a bevételen is.

A főző-tanfolyamokon ne gondoljon olyan ételek és italok elkészítésére, amilyeneket minden átlag étteremben készítenek. Ezeken a tanfolyamokon az a jó ha olyanok vesznek részt, akik ismerik a saját vércsoportjukat, mivel az ételek is ötféle formában készülnek el, 0-s, A-s, B-s, AB-s és olyanoknak is akik nem tudják a vércsoportjukat. Ugyanis vannak olyan ételek, amelyeket minden vércsoportú személy elfogyaszthat, de vannak olyanok is, amelyeket csak egy, vagy kettő, vagy csak három vércsoportú fogyaszthat el.

Ha megvásárolja a bio-boltokban kapható, vagy a www.vitaminstation.hu oldalról, vagy tőlem is megrendelhető vércsoportos táplálkozással foglalkozó30-80 oldalas füzeteimet, akkor abból is sokat tanulhat, hogy mit ehet és mit nem, valamint tippeket is adok egy egyhavi minta étrend formájában, minden vércsoport számára külön-külön.

A főző tanfolyamokon desztillált vízzel, vagy nem vissza ásványi anyagozott fordított ozmózisos eljárással tisztított vízzel készítünk minden ételt és italt, valamint sózásra csak tiszta sót (www.tisztaso.hu) használunk és a fűszereket is a vércsoportoknak megfelelően alkalmazzuk. Az ételek készítésénél felhasználunk minden olyan növényt, amely másutt nép-táplálék, nálunk pedig gyomként kezelik ezeket (pl. disznó-paréj, tyúkhúr, lucerna, kövér porcsinfű, kender, parlagfű, libatop, gyermekláncfű, katáng, stb.

Egyébként ha eljön egy ilyen tanfolyamra, akkor megtanulja azt is, hogy nem sokat főzünk, hanem megtanuljuk az ételeket nyersen, minimális hőkezeléssel elkészíteni, Főzni-sütni csak a gabonaféléket és a hüvelyeseket szoktuk, míg a zöldségek nagy részét vegyes köretként, salátaként készítjük el, ügyelve a helyes ételtársításra és a helyes étkezési rendre is, mivel ezek is nagyon fontosak az egészséges táplálkozás szempontjából a vércsoport szerinti táplálkozás mellett.

Az ételek készítésénél nem használunk húsokat és szarvasmarha tejet és tejtermékeket, de glutén tartalmúakat is csak minimálisat, úgy, hogy azokat glutén mentesítjük. Párolásra zepter, szimpla vas, valamint titán bevonatú és hőálló üveg edényeket használunk, amelyekből nincs káros anyag kioldódás. Nem használunk mikrót és indukciós tűzhelyet sem.

 Tehát nem a főzésen lesz a hangsúly, hanem az egészséges, hővel csak minmálisan károsított ételeken. A TERMÉSZET-ben is az ember az egyedüli, aki hőkezelt és főtt ételeket fogyaszt. A madarak sem hőkezelt kukacokat, vagy hőkezelt magvakat esznek, hanem természetes formában fogyasztják azokat, kivéve a pályaudvarokon lévő galambokat, akiket mindenféle főtt, sült, ételekkel, étel maradványokkal etetnek  az utasok, és ezek a galambok hamar meg is betegszenek és jóval rövidebb ideig élnek a természetben élő társaiknál.

Ha a vadmacskát és a farkast nézzük, azok is mindig természetes és hőkezeletlen ételeket fogyasztanak, míg a beháziasított macskák és kutyák mindenféle házilag és iparilag előállított, hőkezelt ételeket fogyasztanak. El is híznak tőle és az elhízás miatt sokféle betegségük lesz és soraikban  egyre több lesz az olyan betegség, amely eddig sem macskákra sem kutyákra nem volt jellemző. Az egyik ilyen betegség az izületi betegségeik mellett a cukorbetegség!! Nem mozognak eleget, főtt ételeket fogyasztanak, mint az emberek és ezáltal, náluk is megjelennek a „civilizációs” betegségek.

Ne siránkozzon tehát, hogy nem tud főzni. Ha tiszta vízben meg tud főzni egy adag rizst, akkor ugyanúgy meg tud főzni egy adag hajdinát, vagy kölest is, de a kukoricát, vagy a zabot is hasonlóan kell elkészíteni. Gondolom hagymát, zöldségeket is tud aprítani, szeletelni, reszelni, mert ezekből lehet jó köreteket, jó salátákat  készíteni, megfelelő fűszerezéssel. Gondolom zöldségekből  is vagy gyümölcsökből is tud leveket, vagy turmixokat készíteni, amelyek önmagukban is nagyon finom és egészséges ételek, ha betartjuk ezeknél is a helyes ételtársítást és az elfogyasztásuknál a helyes étkezési sorrendet.

Tehát hozzám hiába jön főző tanfolyamra, nálam csak kásák, főzelékek (főleg hüvelyesekét, amelyeket kötelező hőkezelni) és egyes levesek főzését, valamint élvezeti és gyógyteák, gyógykávék készítését fogja megtanulni, s nem a különféle női magazinokban és szakácskönyvekben közzé tett egészségtelen, és majdnem minden vércsoportra káros ételekét!

Remélem tudtam segíteni.

Tisztelettel: ’Dr.Weixl-Várhegyi László életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, fitoterapeuta, alternatív-, népi- és természet gyógyász

 

 

 

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa!

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Petefészek ciszta
2024-04-21 12:49:46

Petefészek ciszta
2024-04-21 08:59:55

Vetélés
2024-04-20 23:05:53

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat