Kókuszdió


Miért tilos kókuszdiót fogyasztani?

Kedves Doktor Úr!

Megtudtam a vércsoport szerinti táplálkozást tanulmányozva, hogy mindenkinek kerülendő a kókuszdió, minden formában. Nagyon nehéz a gyerekeket a kókuszdióról lebeszélni, kérem adjon felvilágosítást, miért káros a fogyasztása?

 

Válaszát előre is köszönöm Cs. Zsuzsanna. 

 


Válasz


Kedves Zsuzsanna!

A kókusz minden formában (dió, olaj, reszelék, virág, stb) tartalmaz egy olyan speciális fehérje összetevőt, melyet lektinnek hívunk. Egy embernek 5 milliárd vérlemezkéje van, amelyekhez a vércsoportoktól függő és azt meghatározó szénhidrát-specifikus összetevők kapcsolódnak (fukóz, N-acetil-galaktóz-amin, D-galaktóz). A kókusz lektinjei agglutinálják  a vérlemezkéket, mert a vérlemezkékhez kapcsolódó szénhidrát-specifikus összetevőkkel összeragadnak és trombózisos tüneteket okoznak. Legtöbb embernél először még az immunrendszernek van ereje az agglutinációt megszüntetni. Az immunrendszer ereje függ az illető életmódjától, táplálkozásától és a rá ható környezeti hatásoktól (elektroszmog, mobil, wi-fi, mikró, dect telefon, stb). Évtizedekkel ezelőtt nem volt ennyi károsító hatás a környezetünkben és az emberek immunrendszere könnyedén semlegesítette az agglutinációkat. Ma sajnos ez már nem így van, mert sokszor elég egy kis probléma, hogy az immunrendszer rosszul működjön, s ilyenkor már a legkisebb, immunrendszert érő hatások is megbetegítik a szervezetet. Ezeket a modern tudomány már jól tudja bizonyítani, csak sajnos az üzleti érdekek felülbírálják a tudomány és a természet törvényeit. Ha valaki bedől a reklámoknak, előbb utóbb beteg lesz és jól profitál belőle a gyógyszeripar, s tulajdonképpen a milliárdosoknak ez is a célja.

Remélem elgondolkozik azon, amit leírtam és példát mutat a gyermekei számára, s megérteti velük, hogy nem minden jó, még ha finom is. Jó lehet az alkohol is, vagy a cigaretta is a reklámok szerint és mégis megtiltja a gyermekeknek a drogozást, a dohányzást, vagy az alkoholizálást, pedig ezek is élvezeti szerek. A vércsoportnak nem megfelelő táplálkozás miatt laktóz érzékeny az emberek 80 %-a, gluténérzékeny az emberek 90 %-a, vagy állati fehérje érzékeny az emberek 70 %-a. Jómagam immár 20 éve a vércsoport szerinti táplálkozás figyelembe vételével gyógyítok, 100 %-os sikerrel, s ez mindent megmagyaráz, s ezért vagyok elkötelezett híve a vércsoport szerinti táplálkozásnak. Ha valaki nem így táplálkozik és megbetegszik, legkevésbé gyanakszik az ételek megbetegítő hatásaira és gyógyszereket szed, amelyeknek mellékhatásai vannak és belép egy ördögi körbe, ahonnan csak nehezen tud kilépni.

Remélem megértette a lényeget.

Tisztelettel: 'Dr.W.-V.László

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa!

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Lipomax cseppek
2024-04-05 14:12:11

A só ugye tisztítja a szoba levegőjét? Nekem van minden ...
2024-04-03 22:11:11

Epekövek 0,5cm - 2 cm méretűek.
2024-03-17 19:39:37

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat