Akácméz


Az "A" vércsoportnak kiemelten javasolt az akácméz fogyasztása.

Mi az oka, hogy az "A" vércsoportnak az akác méz javasolt kiemelten?

Köszönettel:  Hudák György 


Válasz


Tisztelt Hudák Úr!

Az "A" vércsoportúaknak minden egyes vérlemezkéjükhöz (k. 5 milliárd van belőle) kapcsolódik egy fukóz nevű és egy N-acetil-galaktóz-amin nevű szánhidrát specifikus anyag. Ezekkel a vérlemezkékhez kapcsolódó összetevőkkel akácméz lektinje (ez egy speciális fehérje szerkezet) nem agglutinál, sőt ez miatt javítja az "A"-sok vérkeringését.

Egyébként bármely ételnél az határozza meg, hogy jó-e az adott vércsoport számára, hogy annak az ételnek a lektinje, vagy összetett ételeknél, lektinjei segítik a vérkeringést, vagy semlegesek ilyen szempontból, illetve ha nem jó az adott vércsoport számára, akkor agglutinálnak, azaz összeragasztják a vérlemezkéket és az immunrendszertől függ, hogy mennyire vannak tartalékai az ilyen hatások kezelésére, s ha nincs tartaléka az immunrendszernek, akkor előbb-utóbb trombózist fognak előidézni.

Minden ételnek más más lektinjei vannak és az adott lektinek és az adott vércsoport vérlemezkéihez kapcsolódó szénhidrátspecifikus összetevőket vagy agglutinálják (akkor tilos az adott vércsoport számára) vagy nem, és ha nem akkor lehet bátran fogyasztani. Ha viszont jótékony a vércsoport számára, akkor még akkor is javítja a keringést az erekben, ha egy kicsit magasabb a koleszterinszint, vagy vérzsírszint, vagy van meszesedés a hajszálerekben, vagy verőerekben.

Remélem tudtam segíteni.

Tisztelettel: 'Dr.Weixl-Várhegyi László életmód- és táplálkozási tanácsadó- és terapeuta természetgyógyász

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa! Észrevételeit és építő kritikáit szívesen fogadjuk az alábbi elérhetőségünkön! info@termeszetdoktor.hu

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Ásványi anyag, nyomelem, vitamin pótlás
2018-03-19 11:12:50

Futàs
2018-03-17 03:35:30

Kollagén vagy kolleszterin?
2018-03-15 21:58:41

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat