Chlorella alga


Algák vércsoport nehézfém alga sugár

Tisztelt Doktor Úr. 0 vércsoportú vagyok és úgy tudom a Spirulina nem jó a vércsoportomnak, ettől függetlenül az ön ajánlására szedem az Alga Complexet. kérdésem, hogy szedjek e külön valamilyen chlorella port vagy elég a napi 4 db Alga complex?


Válasz


Tisztelt Kérdező!

A spirulina alga valóban nem jó a 0-ás vércsoportúaknak és én is az Alga Complex mellett még  a chlorella algát külön is fogyasztom, amely annyival többet tud a spirulinánál, hogy segíti kiüríteni a nehézfémeket is a szervezetből. Jómagam napi 3500 mg algát fogyasztok és ennyit is javasolok mindenkinek, aki 85 kg súly felett van. A 3500 mg napi algában lehet mind a három fajta algából is, s íly módon is a Chlorella alga fogyasztását emelném ki. Az Alga Complex spirulina tartalmával kapcsolatban a nem beteg szervezetű 0-sok szervezete simán fel tudja dolgozni azt a minimális, spirulina okozta agglutinációt, amelyet napi 4-5 szem alga complex fogyasztása idéz elő. Az Alga Complex barna alga tartalma is jó a 0-ás vércsoportúaknak, s ebben az algában van a legtöbb szerves jód, amely szükséges a pajzsmirigyünk számára, mivel a magyar talajok és így a magyar élemiszerek is jódhiányosak.

Az, hogy Ön mennyi algát fogyasszon, az a testsúlyától függ minimálisan mindenkinek kellene legalább napi 2000 mg-nyit fogyasztani. Az a baj, hogy a kiszerelése miatt sokaknak gyógyszer fogyasztási képzetük támad a táplálékkiegészítők fogyasztásakor és ezért nem fogyasztanak ilyeneket. Miattam meg lehet enni a szárított alga leveleket, lehet készíteni alga leveseket, alga salátákat, alga főzelékeket, alga turmixokat, mint ahogy a japánok is teszik, a napi 100.000 mg-nál is több alga elfogyasztásával. Ezért is érik meg sokan a100 éves kort is közülük!

Egyébként por alakban nem lehet olyan pontosan adagolni. Azt kell még tudni, hogy az alga porok, alga tabletták, alga élelmiszerek fogyasztása mindig étkezések előtt legyen egy15-20 perccel, mert így a legjobb a felszívódásuk az emésztő rendszerünkben. Kérem fogyasszon Ön is minél több algát, mert az alga jó a környezeti nukleáris sugárszint semlegesítésére a szervezetünkben. Ez a szint sajnos egyre magasabb, mert  még ez évben is voltak atomerőművi balesetek és ez évben is több atomtöltetet robbantottak fel és ezek mindegyike növeli a Föld légkörének nukleáris sugárterhelését, amely ellen Chlorella, spirulina és barna algák fogyasztásával tudunk védekezni!!!

A Chlorelláról bővebben

Chlorella gyógyhatásai: 

Az emberi szervezet a bioritmusának megfelelően működik. Rendszeresen ismétlődő ciklusokról van szó, amelyek irányítják és befolyásolják testünk alapvető mechanizmusait. Ezek a ciklusok a természetben minden élő szervezet természetes működési folyamataihoz tartoznak. A rövidebb ciklusok közé soroljuk a cirkadián ritmust, amely nagyjából 24 órás, és az élőlények biológiai, fiziológiai folyamataiban nyilvánul meg. Tulajdonképpen azt szabályozza, hogy szervrendszereink mikor pihenjenek és mikor működjenek. A közepes hosszúságú, úgynevezett infradián ritmusok például a nemzőképes korú női szervezetben lejátszódó ciklikus változásokat jellemzik. A leghosszabb, cirkannuálisnak nevezett ritmus elsősorban szezonális, vagyis az évszakok váltakozásával áll kapcsolatban. A szezonális ritmusok lehetővé teszik a szervezet számára, hogy hozzászokjon a soron következő időszak hozta változásokhoz. Fizikai síkon olyan apró „intézkedések” összességéről van szó, amelyek a külvilág számára a viselkedés vagy a különböző szokások természetes változásaiban nyilvánulnak meg. Ezek a változások gyakorlatilag azt jelentik, hogy különböző évszakokban a szervezetnek más-más szükségletei vannak.

A tavasz és a nyár az aktív életmód és a nagyobb teljesítmény időszaka. Ilyenkor növelni kell energiakészleteinket és fokozni a szervezet vitalitását. Tavasszal és nyáron a zöld saláták, a vadon termő gyógynövények, a hideg vagy kis mértékben hőkezelt, könnyű ételek fogyasztása ajánlott. A tavasz ezenkívül a méregtelenítés időszaka is, amikor a szervezetnek szüksége van a téli raktározás (főleg nehéz ételek és a szervezet működését megterhelő étkezési szokások) utáni megtisztulásra. Ősszel és télen jön el a tartalékok elraktározásának és a regenerációnak az ideje. Ilyenkor főleg a „melegítő” hatású élelmiszerek javasoltak – vagyis a hosszabb ideig főzött, energiában dúsabb táplálékok. Nem ajánlott viszont a trópusi gyümölcsök, a zöldségek és az olyan élelmiszerek fogyasztása, amelyek lehűtik a szervezetet. Ugyanígy működnek a zöld élelmiszerek is. Néhány közülük tavasszal, néhány nyáron, mások viszont az őszi vagy a téli időszakban ajánlottak. Fontos, hogy mindig legyen választási lehetőségünk. Sokszor az is elég, ha a megérzéseinkre hallgatunk vagy a hagyományos kínai orvoslás bölcsességeiből indulunk ki, esetleg megfogadjuk orvosunk vagy természetgyógyászunk tanácsát. Jómagam is ezt teszem, és ezt ajánlom minden hozzám forduló kérdezőnek és minden páciensemnek. Ezt teszem a Chlorellával kapcsolatban is, amely jó minden vércsoport számára.

A CHLORELLA alga minden formája minden vércsoport számára, nem csak élelmiszer, hanem valóságos csodaszer. Jó a betegségek megelőzésére is és a betegségek, még a legsúlyosabb betegségek gyógyítására is, mert rendkívüli gyógyerővel rendelkezik!!!

Napjaink kvintesszenciái kétségtelenül az olykor szuper élelmiszereknek is nevezett zöld élelmiszerek. Kizárólag természetes, minimális mértékben kezelt forrásokból származnak, és jelentőségük a hatalmas tápanyagtartalmukban rejlik. Nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, antioxidánsok, aminosavak és további, a szervezetünk számára létfontosságú anyagok gazdag forrásai. Míg a szintetikus készítményeket egymástól izolált anyagok összességének tekinthetjük, addig a zöld élelmiszerek hatóanyagai bonyolult és pontosan meghatározott kötésekben lépnek működésbe. A szinergia, azaz az anyagok kölcsönös együtthatásának elve szerint működnek, így hatásuk megsokszorozódik. A zöld élelmiszerek hatóanyagai ráadásul ideális arányban vannak jelen, ez biztosítja a megfelelő felszívódásukat és optimális hasznosulásukat.

A világon több száz fajta alga él, de fél kezünkön meg tudjuk számolni azokat, amelyek jótékonyan hatnak a szervezetünkre. Az elsősorban a szusi kedvelőinek körében népszerű Nori mellett a Chlorella a Föld legismertebb algája. Alább szeretnénk rávilágítani a Chlorella két különböző feldolgozási módjából adódó, fontos különbségekre. Ezek ugyanis alapvetően meghatározzák az alga lényegét. A Chlorella sikeres termesztésének egyik lehetősége az ún. heterotróf eljárás, amelynek végeredményét gyakran hívjuk japán Chlorellának. E módszer előnye, hogy az alga nem a szabad természetben növekszik, hanem zárt bioreaktorokban, így védett marad a környezetszennyeződéstől. Növekedési katalizátorként itt általában szacharózt vagy glükózt és szén-dioxidot használnak. Az alga gyorsabban növekszik, és nagyobb mennyiségű zsírt tartalmaz. Az így előállított Chlorellát kevésbé telt zöld színéről ismerhetjük meg, mert a természetes napfény hiánya miatt szinte egyáltalán nem tartalmaz klorofillt. A másik termesztési módszer, az ún. autotróf módszer. Az alga ennél az eljárásnál nyitott környezetben növekszik, és közben mindent magába szív a környezetéből. Ha olyan területről van szó, amelyben harmonikus az élő környezet, és megfelelő mennyiségű, jó minőségű, természetes víz áll rendelkezésre, akkor e módszer előnyei nyilvánvalóak az előbbihez képest. Az alga növekedését ennél az eljárásnál a Föld legjobb energiaforrása, a Nap teszi lehetővé, amely egyben a fotoszintézis hajtómotorja. A legfontosabb szerepe itt a napsütés intenzitásának van, ezért az Egyenlítő vidéke ideális terület, ahol a napsugarak optimális erősséggel érik az algát, így az jó hatásfokkal erősödhet. Ekként olyan nagy mennyiségű klorofillra, CGF növekedési faktorra, vitaminra, ásványi anyagra és aminosavra tesz szert, amennyi a Föld egyetlen más természeti forrásában sem található.

A csendes-óceáni Tajvan szigete kínálja a Föld legjobb minőségű Chlorella algáját. Forrásvíz által táplált, egyedülálló élőhelye adja a Chlorella mérhetetlen tisztaságát és hatékonyságát. Fontos vitaminok és ásványi anyagok forrása. Klorofillban és CGF növekedési faktorban gazdag.

A Chlorella a hagyományos kínai orvoslás szempontjából az élet támogatója, annak a lassú folyamatnak a segítője, amely intenzívebbé teszi az életerőnket. Hatásai lassan, fokozatosan nyilvánulnak meg, eleinte szinte észrevehetetlenek. Hosszabb idő elteltével azonban felettébb kíméletesen és kiegyensúlyozottan érvényesülnek, és – még jóval a szedés megszüntetése után is – hatékony védőhálót biztosítanak. Energiakészleteink folyamatos feltöltése céljából használjuk a betegségmegelőzésre ajánlott adagolásban!

A Chlorella elsősorban a gyomor, a lép-hasnyálmirigy, a vastagbél, a máj, az epehólyag, a szívburok és a hármas melegítő energetikai pályáit harmonizálja.

CHLORELLA ALKALMAZÁSA:

Tisztítja az emésztőrendszert, eltávolítja a szervezetből a méreganyagokat, a nehézfémeket és a különböző vegyi anyagokat, azaz méregteleníti a testet.

 Erősíti a szervezet természetes védekezőképességét, fokozza a vitalitást .

Segít a belek hasznos mikro-flórájának fenntartásában, javítja a bélműködést és a bélmozgást (perisztaltikát), hasznos krónikus székrekedés esetén » jótékony hatású bélgyulladásokban – a vékonybél Crohn-betegsége, a vastagbél fekélyes gyulladása (colitis ulcerosa) – és gyomorfekélyben.

Előnyösen befolyásolja a vér minőségét, a vörösvértestek és a fehérvérsejtek képzését .

Csökkenti a koleszterinszintet, hozzájárul a vércukorszint stabilizálásához .

Támogatja a szövetek regenerálódását, az egészséges sejtek osztódását és növekedését.

Hasznos a bőrnek (akne, kiütések, bőrgyulladás, ekcéma, nehezen gyógyuló sebek, égési sérülések).

Gátolja a szervezet elsavasodását.

Hozzájárul a szabad gyökök semlegesítéséhez, lassítja az öregedést.

Gátolja a vírusok, a baktériumok és a gombák szaporodását.

Támogatja a hosszan tartó stressznek vagy terhelésnek kitett szervezet regenerációját, a lábadozást, javítja a lelkiállapotot.

 

Segít a májnak az energiatartalékok felhalmozásában.

Remélem tudtam segíteni.

Tisztelettel:'Dr(p.d.)Weixl-Várhegyi László

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa!

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Petefészek ciszta
2024-04-21 12:49:46

Petefészek ciszta
2024-04-21 08:59:55

Vetélés
2024-04-20 23:05:53

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat