Vér betegség
tisztelt laszlo.
A vercsoportu 45eves holgy vagyok es egy rutin vervizsgalaton
derult ki hogy suruverusegben szemvedek ,tehat az eredmenyek
nem tul jok voltak nehany adat a verkepbol
trombocitak 860,leukocitak 16.15, gama glutamil trans 172.
kerdesem mi a velemenye?
maria
Válasz
Kedves Mária!
Minden vércsoportnál akkor lesz sűrű vérű valaki, ha nem a vércsoportja szerint táplálkozik! Az A-s vércsoport vegetáriánus vércsoport, nem ehet húsokat, mert nincs jótékony húsféleség a számára, de ugyanez igaz sok tejtermékre is. A zöldségek, gyümölcsök közül sem minden jó nekik, például a paprika, a paradicsom, a burgonya, a napraforgó olaj, kókusz- és pálma olaj, a disznózsír, margarin, stb. Kérem tanulmányozza, hogy milyen ételeket lehet fogyasztania egy A-s vércsopotúnak és azt szigorúan tartsa is be. Mert például nem jó a búza sem, mint gabonaféle, tehát akkor semmi olyan étel nem jó, amelyikben búza valamilyen formában (liszt, tészta, korpa, pehely, csíra, lé, stb) benne van! Sajnos a köznapi életben ezek a felsorolt élelmiszerek szinte minden ételben benne vannak és sokat fogyaszt belőlük a lakosság 40 %-át kitevő A-s vércsoportú ember is. Ezek miatt magasabb nekik a thromobocita számuk és ezért is hívjuk őket mi szakemberek sűrű-vérűeknek.
Azért jó lett volna többet tudnom a többi vérképi adatairól is (Na, K, Mg. Ca, GOT, GPT, GGT. CRP, TSH, LDL, HDL, összfehérje, vércukor vérzsír, stb.
A gyógyulás attól függ, hogy mennyire tartja be a vércsoport szerinti táplálkozás szabályait. Kérem, hogy tanulmányozza ezt, valamint szedjen ProbFlora-t az immunrendszerének megerősítésére. Kellene még szednie, szelént, cinket, Alga Complexet, C-vitamint, Lecithint. B-Complexet, Q-10-et és L-Carnitint. Fogyasszon sok szőlőmag olajat és azzal is főzzön ha lehet, vagy rizs olajjal. Egyen sok zöldbabot, zöldborsót minden formában ( leves, főzelék, köret, pörkölt, saláta, stb), s egyen sok hajdinát és kölest, valamint kukoricát, barnarizst, vörös-rizst, fekete-rizst és zabot. Fogyasszon sok uborkát, kelkáposztát, brokkolit karfiolt, sárgarépát, céklát, tökféléket, spárgát, zellert, karalábét, paszternákot, csicsókát, nyersen főzeléknek, párolva, nyers leveket készítve.
Ne használjon cukrot, hanem cukor helyett steviát, xilitet használjon, tej helyett pedig szójatejet, zabtejet, rizstejet, hajdina tejet, kukorica tejet használjon ételek és italok készítéséhez. Igyon sok forró csokoládét ezekkel készítve, meg egyen sok 70 % feletti kakaó tartalmú étcsokoládét. Ezek segítenek a teljes gyógyulásában, de ha meggyógyult akkor sem szabad enni olyan ételeket, amelyek nem jók a vércsoportjának!
Tisztelettel: "Dr.med.vulg.Weixl-Várhegyi László