A vitaminhiányról
Kilmer McCully 1968-ban fiatalon érelmeszesedésben elhunyt betegeket boncolt, és megdöbbent, hogy az artériákban nem talált lerakódott koleszterint vagy zsírt. Ebből arra következtetett, hogy önmagában a homocisztein okozza az érelmeszesedést, ha idős korban találunk lerakódott koleszterint, az csak a korábbi elváltozások oka lehet. A magas homociszteinszinttel élő embereknek pedig általában B6-, folsav- és B12-vitamin hiányuk van! A húsevés okozza a magas homcisztein-szint növekedést és ez miatt alakuzlnak ki a daganatok is! Ezt jól mutatják a vegetáriánusok és a húsevők közötti homocisztein-szint eltérések, amelyek megegyeznek a rákos betegek számarányaival is!!! McCully felismerte, hogy az érelmeszesedést nem a magas koleszterinszint okozza, hanem a vitaminhiányból eredő magas homociszteinszint. Miért nincs a primitív népeknél szívbetegség, egyenek bármennyi húst is? Mert rengeteg nyers és friss zöldséget fogyasztanak, amelyek fedezik a vitaminszükségletet.
A vitaminok felfedezése is a modern kor vívmánya
De miért fedezték fel a vitaminokat? 1880-as években kezdte megismerni a világ a beri-beri rejtélyes betegséget. A betegséget a hántolt rizs okozza. A gyarmatokon élő ember fő tápláléka a rizs volt, és amikor a fehér ember elhozta nekik a finom, fényezett, hántolt rizst, elvette tőlük a rizshéj létfontosságú vitaminjait, így a B1-vitamint is. Amikor ismét hántolatlan rizst kaptak a betegek, lassan meggyógyultak.
Feldolgozói technikáinkkal megfosztjuk az ételeinket a vitaminoktól!!!
Hasonló módon fedezték fel a B3-vitamint is, amelynek hiánya súlyos idegrendszeri károsodásokkal járó pellagrát okozott. Ez főleg a kukoricán élőknél fordult elő. Hasonló hiánybetegség a skorbut is. Ennek a betegségnek a megismerése a C-vitamin felfedezését eredményezte. De mi ebből a tanulság? Ahogy fejlődtek a modern emberi technológiák, akár az élelmiszeriparban, akár a kémiában, ezeket a vívmányokat előbb-utóbb bevetették az élelmiszereink finomítására. De ezekkel a finomításokkal megfosztottuk valamilyen összetevőitől a táplálékainkat, megfosztottuk az összetettségétől, és ez mindig bajt okozott. A finomított élelmiszereink: a cukor, a liszt, a hántolt rizs, stb., mind ellenségeinkké váltak.
A vitaminok a teljes értékű táplálékaink alkotó elemei. Amelyik ennivalónkban megtalálták, azt előbb apró darabjaira, molekuláira szétszedték, kémiailag meghatározták az összetételét és a szerkezetét, és azt a molekulát, amelyiknek a hiánya a hiánybetegséget okozta, elnevezték vitaminnak és egy betűvel jelölték. Ez után, hogy kémiailag mindent tudtunk róla, kémiai úton, szintetikusan elő is tudtuk állítani. Manapság a patikában mindenféle vitamin tabletta vagy kapszula formájában kapható. Csak egy a bökkenő velük, mindenki más dózisban ajánlja, nem tudja az egyszerű vásárló, hogy kinek higgyen. Egy a szerencsénk, hogy ezek a vitaminok nem ártalmasak, akár megadózisban is szedhető, anélkül, hogy komolyabb bajt okozna. Ezért jók a Vitamin Station termékek is, mert nem szintetikus alapanyagokból vannak és így a mega dózisok sem okoznak bajt, még a gyermekeknek sem!
De miért kell vitamint szednünk?
Ha ezt tisztázzuk magunkban, akkor sok minden világos lesz, és tudni fogjuk, hogy mi az egészséges táplálkozás lényege. Látjuk azoknál a népeknél, akik friss és nyers zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztanak nincs náluk szívbetegség és vitamint sem fogyasztanak. Eddig végigvettük a finomított és modern technikákkal kezelt élelmiszereinket és láttuk, hogy ott van a baj, ha az ember belenyúl a technikájával a természet adta ennivalóinkba. A természet úgy alkotta meg az ennivalóinkat, hogy úgy ahogy a természetben megtalálható, úgy használ nekünk legjobban. Ha kiszedjük az ennivalóból bizonyos részt, akkor az hiányozni fog, ezért fogyasztunk vitaminokat, mert finomított és kezelt élelmiszereket fogyasztunk, melyből hiányoznak a vitaminok. Az élő ennivaló utánozhatatlan az ember számára, illetve utánozható, de az utánzat mindig tökéletlen marad.
Tehát mindkét gyermekének és Önnek is ajánlanám az EveryOne mellett az Alga Complex-, a
C-1000, valamint az
Omega-3 fogyasztását, valamint időszakonként a
ProbioFlora szedését is!