kurkuma
Kedves Doktor úr! A kurkuma gyökerét szokta ön fogyasztani? Nem szárítva, fűszer formájában gondolom, hanem gyökérzöldségként. Nem tudom hogy jó e a 0 vércsoportnak. Néha lehet venni perui bio kurkumát és nem tudom hogy akkor azt csak ugye hámozatlanul lehet más zöldségekkel, gabonákkal enni ha jó a vércsoportomnak?
Válasz
Kedves Antal!
A kurkuma minden vércsoportnak jó minden formában. Az ételtársítás szempontjából zöldség és ennek megfelelően kell az ételtársításokat vele csinálni. Erről az ételtársítási szabályokról többet megtudhat a www.mazdaznan.hu honlapról. Ettem már gyökerét is de mindíg apróra reszelem zöldségreszelőn és úgy teszem a salátáimhoz, vagy teszem az olajos kenyeremre. Ételeimbe (leves, tészta, főzelék, tészta, kása, stb, amikor már tányéron van előttem, akkor szórom rá a kurkumát por formájában egy-két púpozott mokkáskanálnyit. Szoktam tenni főzéskor a főzendő ételekbe is, főleg levesekbe. Minden kurkuma gyökeret (peruit, indiait, stb) ha tisztára mosunk és ezüst kolloidos vízben áztatva 10 percig lefertőtlenítünk, akkor lehet hámozatlanul is enni bármihez, s ugyanez vonatkozik a gyömbérre, tormára is. A gyömbér csodálatos gyógyhatással bír minden máj- és epe betegségnél, ezért vagy a megelőzés céljából javasolt minden nap, szinte minden ételhez fogyasztani.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Tisztelettel: László