Deutérium és az ártézivíz
Tisztelt Válaszoló!
Békésen sokan fogyasztanak ártézi vizet. A deutérium tartalomra történt e vizsgálat ilyen vizek esetén?
Köszönöm a választ.
Válasz
Kedves Ágnes!
A Földünkön minden természetes víznek, legyen az esővíz, hó- vagy jégolvadék, folyóvíz, csapvíz, tengervíz, artézi víz, gyógyvíz, tavak vize, stb. 100 %-os a deutérium tartalma és a szervezetünk ehhez a természetes deutériumot tartalmazó vizekhez van "hozzászokva" az évezredek során. A deutérium tartalmat azért nem vizsgálják a természetes vizeknél, mert azoknál mindnél 100 %-os a deutérium tartalom, s így a békési artézi víznél is. A deutérium tartalmat desztillálással lehet csökkenteni. Egyszeri desztillálással 2 %-al lesz kevesebb az eredetihez képest a víz deutérium tartalma és ez a beteg sejteket elpusztítja, de az egészségesek "kiheverik" ezt. Ha viszont kétszer desztillálnak egy vizet, akkor az az eredetihez képest 5-%-al lesz kevesebb a deutérium tartalma és ez már az egészséges sejteknek is árt. A különböző eljárásokkal még jobban csökkentett deutérium tartalmú vizek gyógyhatását hamar megérzik, de ha tovább fogyasztja valaki az ilyen vizet, akár abba bele is halhat.
Az artézi vizek a tisztaságuk miatt javasoltak emberi fogyasztásra, mert azok még nincsenek elszennyezve az ipari, és a kommunális szennyvizekben, folyóvizekben, tavakban és tengerekben lévő mérgekkel és más szennyezésekkel. Viszont az artézi vizeknek az átlagnál magasabb a szervetlen ásványi anyag tartalma, amely egyéni immunrendszertől függően előbb-utóbb veseköveket, érrendszeri és izületi meszesedéseket fog előidézni. Forraljon fel egy liter artézi vizet, úgy, hogy az teljesen párologjon el a forrással az edényből. El fog csodálkozni, hogy egy literben mennyi szervetlen anyag van, amely az ilyen vizekkel készített ételekkel, italokkal az emberek szervezetében fog lerakódni. Tehát hiába tiszta az artézi víz a vegyi anyagoktól, ipari szennyeződésektől, kommunális szennyeződésektől, az is csak desztillálással, vagy nem vissza ásványi anyagozott reverz ozmózisos víztisztítással lenne alkalmas ételek italok készítésére.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Tisztelettel: László