Miért iszom desztillált vízet?


A DESZTILLÁLT VÍZ
átmossa a vért

 

A desztillált víz mindig be fogja bizonyítani rangját, miszerint a desztillált víz az egészség itala. Ha 10 héten át naponta 1 pohár desztillált vizet iszunk 1 teáskanál citrom vagy szőlőlével, már nagyon sokat tettünk az egészségünkért.“ 
Dr. O. Z. A. Hanish

 

 Miért iszom desztillált vizet?
Dr. Clifford C. Dennison, Ed. D.

 A tiszta desztillált víz

A vízben lévő ásványi anyagokkal kapcsolatos tévhit:

 A növények rendelkeznek azzal az egyedülálló képességgel, hogy a talajból és vízből felvett szervetlen anyagokból olyan szerves vegyületeket hoznak létre, amelyeket testünk hasznosítani tud. A szervezetünk, ha egyáltalán képes rá, akkor is igen kevés szervetlen ásványi anyagot tud kivonni a vízből.

  Egyes vízfajtákban esetenként akár több mint 700 ismert vegyszer is kimutatható, melyek mind átjárják szervezetünket, és előfordulhat, hogy fokozatosan elkezdenek felhalmozódni.

 Amikor a testünkbe kerülő víz már eleve szennyezett, alig érvényesülnek természetes tisztító funkciói. Ez egészségügyi problémákhoz vezethet, mivel a szennyező anyagok lerakódnak a véredényekben, ízületekben és belső szervekben.

 A különféle víztípusok közül – esővíz, hólé, forralatlan, kemény, szűrt, lágy, deionizált, forralt és desztillált – csak a desztillált vízről mondhatjuk el, hogy ténylegesen minden anyagtól mentes. Ennek köszönhetően a desztillált víznek nincs íze, se színe, se szaga, nincs benne baktérium, nem tartalmaz fémeket, savakat, szerves ásványokat, egészségre káros vegyszereket és mérgező anyagokat sem. Kúraszerüen fogyasztva képes feloldani és kimosni a szervezetünkben keletkezett és felhalmozódott felesleget.

 Őszintén hiszem, hogy az ember egy alkalmazkodóképes élő organizmusnak lett megteremtve, és hogy sok időbe telik, mire egy élő organizmus alkalmazkodik a környezeti változásokhoz. Az ember évezredek óta él a Földön. Ez idő alatt többnyire egy természetes környezethez alkalmazkodott, szennyező anyagoktól mentes forrásokból, patakokból és ásott kutakból nyerve ivóvizét.

 Ez a víz viszonylag tiszta volt, csupán kis mennyiségeket tartalmazott a környezetünkben természetesen előforduló anyagokból. Ám az életfeltételek megváltoztak. Az ipari forradalom, és különösen a második világháború óta szintetikus vegyszerekkel árasztottuk el környezetünket. Ezekhez az ember alkotta vegyszerekhez azonban nem sikerült alkalmazkodnunk. Tudjuk, hogy számos köztük a mérgező. Nem ismerjük azokat a hatásokat, melyeket gyermekeink és az eljövendő nemzedékek szervezetére gyakorolnak.

 

A desztillált vízzel semmiféle kártékony anyag nem jut a szervezetünkbe:

 Nem kizárt, hogy a csapvízben adalékanyagként megtalálható klór az egyik legveszélyesebb vegyszer, melyet az ember elfogyaszt.

 Kutatók kimutatták, hogy a klór kölcsönhatásba lép a csapvízben található szerves anyagokkal, és ezáltal klórral telített szénhidrogének jönnek létre, melyek hozzájárulhatnak betegségek kialakulásához.

 

 Segít a salakanyagok eltávolításában:

 A szervezetünkben oldószerként működő víz minden egyes sejtből kioldja és elszállítja az életfunkciók melléktermékeként megjelenő mérgeket. Ehhez sok-sok tiszta víz szükséges.

 Mindannyian tudjuk, hogy könnyebb az edényeket tiszta vízben elmosogatni, mint piszkosban. A vér naponta 400 gallon vizet áramoltat át a veséken.

 A józan eszünk is azt mondja, hogy a tiszta ivóvíz  munkát tud végezni a szervezetünkben.

 

Elősegíti az anyagcserét:

Az egyik legkiválóbb oldószerként ismert víz elősegíti a testünkben lévő különféle anyagok szállítását mind a sejthártyán, mind a vér- illetve nyirokrendszeren keresztül. 

 

Ízletesebbé teszi az ételeket és italokat:

Milyen fenséges egy pohár jéghideg, tiszta vízzel készült gyümölcslé! A vegyszerektől és ásványi anyagoktól mentes víz tökéletesen érvényre juttatja a gyümölcs természetes friss ízét.

 Sokaktól hallottam már, hogy miután kipróbálták a tiszta vizet, többé nem tudták kedvenc italukat csapvízzel elfogyasztani.

 Sőt, a tiszta vízben főtt ételek is ízletesebbek, és megőrzik természet adta élénk színüket, mivel nem érintkeznek a barnás-sárga elszíneződést okozó vegyszerekkel és egyéb anyagokkal.

 
Segít hűsen tartani a testünket:

 Ez annak köszönhető, hogy a bőrünk folyamatosan párologtatja a testben lévő vizet.

 Ha a szervezetünkben lévő víz tele van szennyeződésekkel, azok visszamaradnak és kicsapódnak a bőrön, ezzel durva, száraz felületet hozva létre, amely a baktériumok melegágya. Ha azonban sok tiszta vizet iszunk, az segít a bőr lágyságának és rugalmasságának megőrzésében.

 Tiszta vizet otthonában is elkészítheti a VÍZDESZTILLÁLÓ KÉSZÜLÉK segítségével.

 

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa!

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Petefészek ciszta
2024-04-21 12:49:46

Petefészek ciszta
2024-04-21 08:59:55

Vetélés
2024-04-20 23:05:53

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat