Minden vércsoport számára fogyasztható ételek
Összesítettem azokat az ételeket melyek, mindenki számára jótékony vagy semleges hatásúak!
Húsok
Pulyka, strucc.
Halak, puhatestűek
Amur, busa, cápa, meztelen csiga, csuka, recés csuka, doboshal, domolykó, fehér húsú hal, félhold hal, kardhal, kecsege, kölönte, lazac, makréla, kaliforniai makréla, márna, naphal, orange ronghy, ördöghal, papagájhal, ponty, ponty halikra, sárgahal, sügér, szardínia, teknős, tengeri nyúlhal, tilapia, tokhal, tonhal, vajhal, vándor alóza, vékonybajszú tőkehal, vitorláshal, vörös álsügér, weakfish.
Tojások
Japántyúk tojás, nagyobb hüllők tojása, óriáskígyó tojás, strucctojás, tyúktojás.
Tej, tejtermék
Farmer sajt, feta sajt, mozzarella, sali sajt, scamorsa sajt. Ghí (tehén, kecske, juh tejéből). Kecske és juh tejéből készített író, joghurt, kefir, keménysajt, tejföl, tejsavó, tejszín, túró, vaj. Szójából készült joghurt, kefir, sajt, tejszín, tofu. Tej kölesből, mandulából, rizsből, tönkölybúzából, zabból.
Olajok, zsírok
Olajok a következő növényekből: amarant, amerikai vajdió, argán, barackmag, borágó, tönkölybúza csíra, dióbél, fekete dió bél, feketekömény, feketeribizke mag, fehér és fekete üröm, homoktövis húsa és magja, kapormag, kendermag, köménymag, lenmag, mandula, máriatövis mag, nemesszója, olíva, parlagfű mag, pekándió, petrezselyemmag, rizs, bio szója, fehér és piros szőlő magja.
Olajok a következő állatokból: busa, csukamáj, lazac, tőkehal.
Ghí(állati), kakaóvaj.
Olajos magvak
Görögdinnye mag, sárgadinnye mag, dió, angoldió, fekete dió, hikoridió, makadámdió, pekándió, vajdió, kakaóbab, karobmag, kendermag, lenmag, mandula, parlagfű mag, sárgabarack mag, fehér, fekete és vörös szőlő magja.
Babfélék, hüvelyesek
Canelli bab, disznóbab, északi bab, fejteni való bab, hosszú szárú zöldbab, hóborsó, hüvelyes borsó, jicama bab, kakaóbab, lapos bab, szójabab, vörös szójabab, szója kocka, texturált szója, tofu, tűzbab, zöldbab, zöldborsó.
Gabonafélék
Aktív árpacsíra por, gluténmentes termékek, kétszersült, maláta, Essene kenyér, Ezekiel kenyér, paleo kenyér. Köles, quinoa, zab, tönkölybúza, pur-pur búza. Barna, fekete, vörös és fehér rizs.
Dara, pehely, liszt, korpa, kása, kenyér, tészta, péksütemény és puffasztott termék a következő növényekből: pur-pur búza, tönkölybúza, köles, rizs, zab, quinoa.
Lepény tönkölybúzából, rizsből.
Csírázott állapotban: árpa, pur-pur búza, tönkölybúza, köles, rizs, rozs, zab, quinoa.
Szeitán pur-pur búzából, tönkölybúzából, rizsből.
Zöldségek, zöldséglevek
Alga, agar-agar, amerikai kelkáposzta, arugula, ánizskapor, bambuszrügy, barna alga, bordáskel, zsenge borsó, brokkoli, cékla gumó és levél, cikória, cukkini, cukorrépa, csicsóka, daikon retek, cukordinnye és héja, görögdinnye és héja, escarole, endívia, fehérrépa, fejes saláta, fokhagyma, főzőtök, bokrosgomba, csiperkegomba, fafülgomba, fülőkegomba, laskagomba, szalmagomba, gombó, gyermekláncfű, gyömbér gumó, fehér és lila hagyma, spanyol és vörös hagyma, zöldhagyma, hínár, karalábé, kelbimbó, kelkáposzta, amerikai kelkáposzta, kenderlevél, kínai fehérkáposzta, kövér porcsinfű, lestyán, mángold, medvehagyma, mogyoróhagyma, tengeri moszat, zöld fűszerpaprika, disznóparéj, libatop paréj, parlagfű, paszternák, patisszon, páfrány, petrezselyem, porcsinfű, radicchió, rappini, répafélék és levelük, rucola, savanyúság citromsavban, sárga karórépa, sárgarépa, schnidling, sóska, spárga, spenót, szenna, szőlőkacs, tarlórépa, tépősaláta, torma, turbolya, tyúkhúr, vízigesztenye, vízitorma, zellergumó és levél.
Gyümölcsök és gyümölcslevek
Aszalva: almafélék, ananász, áfonyafélék, cseresznye, füge, datolya, körtefélék, meggy, sárgabarack, szilva, szőlő.
Acerola, édes almafélék, ananász, áfonyafélék, bodzafa bogyó, boróka, boysenberry, citrom, lime, cseresznyefélék, csipkebogyó, datolya. Dinnyék: canang, casaba, crenshaw, cukor, görög, karácsonyi, péram, pézsma, spanyol. Egresfélék, faeper, földieper, szamóca, füge, grépfrútfélék, homoktövis, josta, karobfa és kenyérfa gyümölcse, körtefélék, kumkvat, loganberry, lícium, mazsola, málnafélék, meggyfélék, görög mini narancs, vérnarancs, naspolya, nektarin, őszibarackfélék, fehér, fekete és piros ribizli, ringló szilva, fehér és fekete szeder, termesztett földiszeder, szilvák, szőlők.
Fűszerek, ízesítők, édesítők
Agar-agar, alga, almalekvár és pektin, ánizskapor, babérlevél, barnarizs szirup, bazsalikom, bergamot, borsikafű, borsmenta, szőlőcukor, nyírfacukor, stevia cukor, curry, csokoládépor, dzsem jótékony gyümölcsből, édesnemes pirospaprika por, édesgyökér szirup, élesztő, fekete kömény, fodormenta, fokhagyma, görögszéna, gyömbér gyökér és por, juharszirup, kakaó por, kakukkfű, kapor, kardamon, karob, cikória kávé, gabonakávé, malátakávé, kóser és patikai konyhasó, patikaival azonos konyhasó, koriander, kömény, kurkuma, lecithin, lestyán, majoranna, melasz, menta, metélőhagyma, méz, miso, ecetmentes mustár, mustármag, növényi zselatin, nyílgyökér, oregánó, petrezselyem, réti kömény, rizsszirup, rozmaring, római kömény, sáfrány, sörélesztő, sucanat, szegfűszeg, szójasó, szurokfű, tamari, tamarindusz, tartár mártás, tárkony, tengeri hínár, tiszta só, torma, turbolya, vöröshagyma, zeller, zsálya.
Gyógyteák
Afedim, árvacsalán, árvácska, bazsalikom, bodza bogyó és virág, boróka, borsikafű, borsmenta, cickafark, citromfű, csalán, csipkebogyó, zöld diólevél, eperfa levél és kéreg, édesgyökér, fehér fagyöngy, fehér nyírfakéreg, fehér tölgykéreg, fodormenta, galagonya bogyó és virág, galaj, ginkgo biloba, ginzeng, gyermekláncfű, gyömbér, hibiszkusz virág, homoktövis, kakukkfű, kamilla, katáng, kenderlevél, kisvirágú füzike, kömény, körömvirág, kurkuma, levendula, macskagyökér, málnalevél, mályva, máriatövis, medvehagyma, medveszőlő levél, orvosi pemetefű, őszbogáncs, pemetefű, petrezselyem levél, vöröskő, szaszaparilla, szárcsagyökér, szenna, szilfakéreg, torma, tyúkhúr, útifű, ürömfű, vasfű, veronikafű, zöld tea, zsálya, zsurló.
Italok
Aszúbor, cikóriakávé, desztillált víz, energetizált tiszta víz, szűrt és forralt esővíz, félédes vagy édes fehérbor, gleccserjég olvadékvíz, hólé tiszta hóból, hidrogénes tiszta víz, katángkávé, Kangen-víz tiszta vízből, Kaqun-víz tiszta vízből, Kyssui-víz tiszta vízből, oxigénes tiszta víz, oxigénszifonos tiszta víz, Pí-víz reverz ozmózisos vízből, reverz ozmózisos eljárással tisztított víz, szörp jótékony gyümölcsből, szörpös ital tiszta vízzel, tömény szeszes ital étkezés után 3 cl mennyiségben, édes vagy száraz vörösbor, zöld kávé, zöld tea.
Vércsoport a szervezet teljes immunrendszerének kulcsa. Ellenőrzi a vírusok, baktériumok, fertőzések, vegyszerek, stressz, valamint az immunrendszert befolyásoló valamennyi körülmény hatását. Nem ismeri a vércsoportját? Derítse ki otthon, egyszerűen, vércsoport meghatározó teszttel!
A különböző vércsoportok számára fogyasztható, vagy tiltott táplálékok felsorolását egy 30 oldalas táblázat tartalmazza, amely benne van a Vitamin Station-tól is megrendelhető: " A vércsoportnak megfelelő táplálkozás szabályai és táblázatai" c. vércsoportos táblázatokat tartalmazó füzetemben.
'Dr.Weixl-Várhegyi László