Betegségek főbb okai


 

BETEGSÉGEINK  EGYIK  FŐ  OKA  A  VÍZ,  AMELYET  MEGISZUNK,  AMELLYEL  ITALAINKAT  ÉS ÉTELEINKET  KÉSZÍTJÜK!!!!

 

A  MÁSIK  OKA  A  TISZTA  NACL  HASZNÁLATÁNAK  HIÁNYA!!!!

 

Javasolom mindenkinek végig olvasni, hogy hogyan tudja megjavítani életminőségét és hogyan tud a továbbiakban egészségesen élni:

 

El kell döntenie mindenkinek, hogy mi a legfontosabb az életében?  A család, a munka, a pénz vagy az egészség? Aki beteg lesz, lehet, hogy már sohasem gyógyul meg és a gyógyulása érdekében,  sok - sok pénzt kell költenie és korántsem biztos, hogy meggyógyul, holott a legjobb gyógyszereket kapja és a legjobb gyógyító eljárásokat alkalmazzák a gyógyításai során, legyen az a terápia hivatalos orvosi terápia, magán orvosi terápia, vagy természetgyógyászati terápia, vagy mindhárom terápia együttes alkalmazása. Ha valaki tehát beteg lesz, vagy beteg marad, akkor nem lesz teljes a családi élete, sőt az tönkre is mehet ez miatt. Ha valaki beteg, akkor kénytelen betegállományban lennie és elveszti a jövedelmének egy részét, s a munkáját pedig lehet, hogy végleg elveszti és kénytelen lesz élete végéig rokkantnyugdíjasként, betegen élni, s idejének jó részét egészségügyi intézményekben tölteni és pénzének jó részét meg a gyógyszerekre és a terápiás eljárásokra költenie.

Szomorú valóságunk, hogy a hétköznapjainkban egészségünkkel foglalkozunk legkevésbé, pedig ha ez hiányzik, akkor minden területünk sérül! S ha mégis úgy döntünk: fontos számunkra az egészség, akkor nehezen boldogulunk az értékesítési marketinggel átszőtt „jó tanácsok” útvesztőjében, ahol gyakran féligazságokkal, elhallgatásokkal találkozunk.

Pedig csak alapvető dolgokra kellene gondolni.

 

Az első, amire gondolnunk kell:

Mivel gyógyít az egészségügy? Infúzióval! Mi van az infúzióban? 99 % desztillált víz és 1 % tiszta NaCl, azaz tiszta só! Ha valaki infúziót kap egyből jobban lesz, mert ma 100 emberből 97 főnek hiperkalémiája van (magas kálium szint) és hyponatrémiája van (alacsony nátrium szint), azaz 100 emberből 97 főnél sejt szinten fel van borulva a kálium/nátrium- ion egyensúly, mert szinte mindenki elhiszi, hogy nem kell sózni az ételeket. A kereskedelemben csak néhány cég tünteti fel a forgalmazott konyhasóin az MSZ 11007-2013 szabványszámot, mert ha ez szerepel a só csomagolásán, akkor meg kell lennie a legalább 97 %-os NaCl tartalomnak. Ha nincs a só csomagolásán ez a szabványszám feltüntetve, akkor bármi is van írva a csomagolásra ( pl. Tiszta só, vagy  100%-os tisztaságú konyhasó, stb), akkor azt nem szabad megvásárolni és nem szabad étkezésre felhasználni, mert lehet, hogy még 50 %-ban sem tartalmaz NaCl-t. 2014 októberében és decemberében a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszer Biztonsági Hivatal) jelzéseinkre 60 tonnánál is több sót vonatott vissza a kereskedelmi forgalomból!!  Ki tudja, hogy a magánemberek hányan betegedtek meg, és az ételkészítéssel foglalkozó cégek hány embert betegítettek meg alacsony nátrium-tartalmú és magas kálium tartalmú sók ételkészítésre történő felhasználásával. Ki tudja azt is, hogy a hivatalos orvoslás során felfedezték-e, hogy valójában a nátrium-hiány miatt lettek betegek az emberek? Ugyanis az ellenőrzések kiderítették, hogy pl. a Nyírtasson csomagolt különféle sók között volt olyan is, amelyiknek 100 %-os volt a kálium tartalma! Az USA-ban kálium injekciókkal végzik ki a halálra ítélteket!!  Itthon kálium injekcióval „ altatják el” véglegesen a beteg állatokat! Ha közétkeztetésben veszünk részt magunk és családtagjaink, akkor meg kell követelni a közétkeztetés nyújtó cégtől, hogy csak az „ MSZ 11007-2013” szabványszámmal ellátott, garantáltan jó és tiszta konyhasót tartalmazó sót használjanak fel ételeiknek és italaiknak a készítésénél. A tiszta sóval szinte lehetelne elsózni az ételeinket, míg a káliumos sóknál már kevés só-használat esetén is túl sósnak érezzük az ételeket, italokat!!!!!! A www.tisztaso.hu ,  a www.vitaminstation.hu  és a www.bijo.hu honlapoktól interneten is megrendelhetjük a tiszta sót.

 

Második, amire gondolnunk kell:

A tiszta víz! Az infúzióknál desztillált vizet használ az egészségügy. Használhatjuk mi is a desztillált vizet ételek és italok készítésére és ihatjuk is víz helyett bármikor. Betegségeink több mint kétharmada (66,6 %) olyan alapvető problémából fakad, amit kis odafigyeléssel könnyen elkerülhetünk, míg a további százalékuk javarészt a tiszta víz és az anionok hiányára, a szabad gyökök túlsúlyára vezethető vissza! Ha valaki nem beteg, akkor tiszta vízként szóba jöhet még a reverz ozmózisos (fordított ozmózisos) eljárással szűrt és tisztított víz, amely víz nincs vissza-ásványi anyagozva ( a készülékeket vissza-ásványi anyagozó egységgel árulják, de azt nem kell bekötni a kifolyás előtt), mert a szervetlen ásványi anyagok megkeményítik a vizet, amely hiába tiszta, de a szervetlen ásványi anyagok lerakódásokat idéznek elő a vesében, az érrendszerben és az ízületekben! A fordított (reverz) ozmózisos szűréssel a vízmolekulánál nagyobb szennyeződések mind kiszűrésre kerülnek és ezáltal nagyon tiszta vizet kapunk az ilyen tisztítási eljárással is. Jómagam ilyen vízből csinálom a desztillált vizet és így nem kell tisztítani azt az edényt, amelybe a desztillálandó vizet teszem, mert nem csapódik ki az edény oldalára semmilyen szervetlen ásványi anyag sem, mert az nincs az így tisztított vízben! Desztilláló készüléket lehet beszerezni   a www.vitaminstation.hu oldalakról és az info@vizdesztillalo.hu e-mailban lehet kérni. Ro.víztisztítót pedig be lehet szerezni, olcsón és jó minőségben a www.tisztaviz-uzlethaz.hu és a www.oxigroup.hu oldalakról. Ro szűrőket több mlm-es cég is árul, kb 3-5szörös költséggel, mert ott az pálmás menedzsereket is el kell tartania az mlm-es rendszernek.

Először vizsgáljuk tovább hogy, mi is okozza még hivatalosan a betegségeink több mint 66,6 %-át!

Jelenkorunk tapasztalatai is igazolják Pasteur egyik kedvenc mondását: „betegségeink 90%-át megisszuk!”

Ezt a megdöbbentő kijelentést alátámasztják az elmúlt évek felmérései. Az alábbi sorokat az Országos Tiszti-főorvos hírlevelében olvashattuk: „a vegyi anyagok (tételszámuk 13 milliónál több!), mint kóroki tényezők, sokszorosan haladják meg az eddig ismert valamennyi emberi megbetegedés ismert kóroki tényezőinek számát!”(WHO). A desztillált víz, ha patikában, bio boltban vásároljuk, akkor 500 Ft/liter áron kerül eladásra, míg ha 68 ezer Ft-ért vásárolunk egy házi vízdesztillálót, akkor gázon, vagy villanyon melegítéssel 6 - 30 Ft/liter áron tudjuk előállítani. megér-e az egészségünk? Ha ro-vizet (reverz ozmózisos)készítünk, akkor 6 Ft/liter alatt van a tisztított víz előállítása.  A desztilláló készülék és az ro. készülék egyenként 65-70 ezerbe kerül, de ez csak töredéke annak amit elveszítünk, ha betegek leszünk, gyógyszerekre költünk, vagy betegállományban, leszázalékoltan, rokkantnyugdíjazottan kapunk. Először, a beruházáskor van csak nagyobb kiadás, de utána már megtérülnek a költségek azzal, hogy egészségesek maradunk, nem kell orvosokra, kezelésekre, gyógyszerekre költenünk.

 „Amerikában bejelentették, hogy a vegyi szennyezők okozzák az elhalálozás több mint 60%-át!”   Mindez természetesen nem csak Amerikában érvényes, hanem Magyarországon is és sajnos már mindenütt a világon! Ezért elméletileg egyszerű a döntés: szűrjük ki ételeinkből, ivóvizünkből a vegyi szennyezőket! Na de hogyan?

Táplálékainkból nem egyszerű, mert azt fogyasztjuk, amit a boltban, étteremben vagy a piacon kapunk. S bár a növények „biofilterek”, s kiszűrik a vegyi szennyezők nagy részét, mégis érdemes törekednünk a jobb minőségű bio alapanyagokra és ételekre. Az a legjobb, ha ezeket mi magunk termeljük meg, ezért javasolom, hogy mindenki törekedjen kis kertes házba költözni, ha anyagi lehetőségei ezt megengedik és ott nem befüvesíteni a földet, hanem felásni, kapálni, vetni, s a termést betakarítani és tárolni kell.

Az ivóvizünkből viszont, s itt arra a vízre gondolok, amit megiszunk, és ételeinkbe belefőzünk, könnyen kiszűrhetők a vegyi szennyezők! - Na de miért van erre szűkség? - kérdezik sokan. A csapvíz jó minőségű, és én egyébként is ásványvizet fogyasztok! (Ha bárki átgondolja az alábbiakat, nem biztos, hogy egyetért az előbbi kijelentéssel!) Mi az igazság az ivóvíz háza táján? Mik azok az igazságok, amiket a napilapokban ritkán olvashatunk?

 

Csapvíz, kútvíz:

Az első sajnálatos tény, hogy ezen a téren az ivóvizünket szennyező vegyi anyagok száma és az ellenőrzés mértéke, pestiesen szólva, „köszönő viszonyban sem áll egymással”. Csak Budapesten több mint 200.000 szennyezést lehet kimutatni az ivóvízből!!!

 

Gondoljuk át az alábbiakat:

Ma 13-14 millió féle vegyi szennyeződést tart nyilván a tudomány!

Ebből több mint 130.000 féle vegyi anyag terheli közvetlenül a környezetünket, elsősorban a vizeinket!

A magyar szabvány 64 paramétert ír elő a víz minőségének mérésére.

Amiből 11-22-et mérnek rendszeresen.

Az Állami Számvevőszék jelentésében olvashatjuk: „Annak ellenére, hogy csak néhány paramétert mérnek, országos átlagban, minden harmadik vízminta egészségre ártalmas anyagokat tartalmazott!”

 

Vagyis lehet, hogy a szabványokban leírt néhány paraméternek megfelel az ivóvíz, de mi van a többi vegyi szennyezővel, amit a vízlaborok mérni sem tudnak?

Ásványvíz, ballonos víz: „a palackozott vizekben több mint 24 ezer fajta vegyi anyag található, köztük endokrin rendszert kárósító anyagok!” „Meg kellett állapítanunk, hogy az ásványvíz minősége a hormontartalom szempontjából a szennyvízéhez hasonló.” (Goethe-Universität Frankfurt am Main, 2009.03.12)


Sajnos a vegyi szennyezők terén az ásványvizek, a csapvízhez hasonlóan terheltek, plusz magas az ásványi anyag tartalmuk, ami hátráltatja a sejtek méregtelenítését (elsavasodás)! Meg még bele kell kalkulálni a pet-palackokból kioldódó vegyi anyagokat is!!


Szomorú valóságunk:

Fogalmunk sincs! Nem tudjuk, hogy ivóvíz gyanánt naponta, milyen „vegyi levest” fogyasztunk! Csak újabb és újabb betegségek jelennek meg, amikkel korábban nem találkoztunk és az orvosok sem nem tudják az okát! Ha ilyen vizekkel készülnek a konzervek, az italok, az ételek, akkor azokban is benne lesz mindaz a szennyeződés halmaz, ami az alapvízben, az elkészítéshez, a főzéshez használt vízben benne van. Az élvezeti és a gyógyteák is ilyen részben túltelített vizekkel készülnek, amelyek már alig tudnak kivonni a legjobb gyógyfüvekből is íz-, illat- és droganyagot, s ezért nem olyan hatásosak, mint ahogy pl. régi füves könyvekben ( pl.:Maria Treben) leírták.

Ha tehát csak annyit teszünk magunkért, hogy tiszta vizet fogyasztunk ivásra, italok és ételek készítésére, valamint azokat gyógyszertári tisztaságú NaCl-el sózzuk, akkor ezzel legalább 80 %-al erősítjük az immunrendszerünket. Van már olyan menza, ahol így készülnek az ételek és italok, s ezáltal egy év alatt 80 %-al visszaesett a gyermekeknél a betegség miatti hiányzás az iskolából, óvodából, holott ugyanazokat az ételeket, italokat fogyasztották, mint korábban, de a két fő alapanyag a víz és a só tiszta volt!!

 

Mindenki gondolkodjon el azon, hogy érdemes-e a családja és a saját egészségének visszaszerzéséért, és megtartásáért víztisztítókat, tiszta sót vásárolni és használni.

 

Dr.Weixl-Várhegyi László bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta természetgyógyász, alternatív- és népi gyógyász, mérnök radiesztéta, feltaláló

 

 

Rólunk

A termeszetdoktor.hu oldalt azért hoztuk létre, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatban érdeklődőknek iránymutatást és új információkat adhassunk.

Várhegyi László természetgyógyász publikációival az életmóddal elkövethető egészség-károsításokra segít felhívni a figyelmet, melyet előadásaival, videóival, illetve a nyilvános kérdésekre adott válaszaival próbál továbbítani az ezirányú érdeklődők felé.

Személyes konzultációi alkalmával lehetőséget ad mindenkinek arra is, hogy közösen keressék meg az életmódbeli buktatókat és együtt találjanak rá személyre szabott megoldásokat.

Receptgyűjteményünkkel igyekszünk színesíteni a háziasszonyok repertoárját egészséges és gyorsan elkészíthető ételekkel.

Köszönjük, hogy oldalunkat olvassa! Észrevételeit és építő kritikáit szívesen fogadjuk az alábbi elérhetőségünkön! info@termeszetdoktor.hu

A termeszetdoktor.hu oldalain olvasható információk, tanácsok, szolgáltatások nem helyettesíthetik az orvosi véleményt, ezért kérjük, hogy minden panaszával forduljon szakorvoshoz!

Az oldalon való böngészéshez Firefox használata ajánlott. 

adatkezelési nyilv. szám: NAIH-100315/2016.


Legutolsó kérdések

Ásványi anyag, nyomelem, vitamin pótlás
2018-03-19 11:12:50

Futàs
2018-03-17 03:35:30

Kollagén vagy kolleszterin?
2018-03-15 21:58:41

MINDEN KÉRDÉS

Kapcsolat